SVEČANO OTVORENA „SENZORNA SOBA“ U PROSTORU NOVE POLIKLINIKE OPĆE BOLNICE GOSPIĆ

U prostoru nove Poliklinike Opće bolnice Gospić dana je svečano otvorena „Senzorna soba“. Riječ je o projektu UNICEF-a, koji je namijenjen djeci sa smetnjama razvoja o dobi do 7 godina života. Razvoj senzorike djeteta od velike je životne važnosti, a suvremeni pristup poticanju razvoja djece sa smetnjama, blagodat je suvremene medicine.

Svečanom otvorenju nazočili su župan ličko – senjski Ernest Petry sa zamjenicom Jasnom Orešković Brkljačić, zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša, predsjednica Gradskog vijeća Grada Gospića Ana Marija Zdunić, predstavnice UNICEF-a, djelatnici bolnice, te drugi uzvanici.

Na početku prisutne je pozdravila ravnateljica Opće bolnice Gospić dr. Sandra Čubelić, te kazala kako se uvijek ide korak dalje sa svrhom da se osigura što bolja zdravstvena zaštita za stanovnike Ličko – senjske županije. Također, dr. Čubelić ističe kako je najbitnija stavka da se dvije djelatnice s Odjela fizikalne medicine zajedno sa profesoricom logopedicom educiraju kroz module za rad u senzornoj sobi.

Ispred UNICEF-a obratila se Đurđica Ivković, voditeljica Odjela ranog razvoja, naglasivši kako UNICEF aktivno radi na unaprjeđenju prava djece u Hrvatskoj. Drago joj je da je i Gospić dobio svoju senzornu sobu koja će pružiti djeci Ličko – senjske županije potrebne usluge za rješavanje i preveniranje određenih poteškoća.

Župan Petry u svom obraćanju naveo je kako će ova senzorna soba uvelike pomoći djeci u nekim njihovim razvojnim poteškoćama, ali svakako će se raditi i na daljnjim ulaganjima na cjelokupnom području Ličko – senjske županije kako bi djeca imala valjanu skrb i pomoć u rješavanju poteškoća.

Također provjerite

Zbog loših vremenskih uvjeta misa povodom svetoga Marka umjesto u Budaku bit će služena u crkvi u Ličkom Osiku

Blagdan je svetoga Marka. Iz župe svetoga Josipa Lički Osik, u čijem sastavu je i …

X
Skip to content