U KINU KORZO OBILJEŽENA 33. OBLJETNICA HDZ-a

Na mjestu gdje se prije 33 godine stvarala Hrvatska demokratska zajednica i država Hrvatska, u dvorani gospićkog  Kina Korzo večeras je održano objedinjeno obilježavanje 33. obljetnice osnivanja Hrvatske demokratske zajednice za Ličko-senjsku županiju. Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a svečanost su uveličali predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, zamjenik predsjednika HDZ-a, potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, glavni tajnik HDZ-a i saborski zastupnik Krunoslav Katičić, ministar vanjskih i europskih poslova Goran Grlić Radman, predsjednik Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a ”Dr. Franjo Tuđman” Vladimir Šeks te mnogobrojni drugi državni i stranački dužnosnici.

U ime domaćina prisutne je pozdravio član predsjedništva HDZ-a, član predsjedništva Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“, predsjednik županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije, Ličko-senjski župan Ernest Petry koji je u svom govoru između ostalog istaknuo kako se na području naše županije ulaže puno, neki projekti su već realizirani, a neki su u planu realizacije.

Predsjednik HDZ-a, predsjednik Vlade RH te počasni građanin Ličko-senjske županije Andrej Plenković čestitao je na 33 godine velikog rada i postignuća za Liku i Ličko-senjsku županiju kao i za HDZ. Također, osvrnuo se na ono što je Vlada do sada učinila te što sve čini za građane Hrvatske kroz pripremljene pakete mjera koji se planiraju i uspješno realiziraju.

U glazbenom dijelu svečanosti nastupili su „Plitvički bećari“ i klapa „Sol“.

Također provjerite

“KOSINJSKA TISKARA” NA NOĆI KNJIGE U ZAPREŠIĆU

Ogranak Matice hrvatske u Zaprešiću u svojim prostorijama 23. travnja organizira raspravu u Noći knjige: …

X
Skip to content