U KIC-u GOSPIĆ PREDSTAVLJEN PROGRAM EUROPSKI SOCIJALNI FOND PLUS

U organizaciji Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Upravljačkog tijela Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., u dvorani KIC-a Gospić održana je promocija novog programa pod nazivom Europski socijalni fond plus (ESF+). Ovaj je program glavni instrument instrument Europske unije za ulaganje u četiri ključna područja: ulaganje u zapošljavanje i povećanje razine vještina, socijalna politika, obrazovanje i cjeloživotno učenje te ulaganje u zdravstvenu i dugotrajnu skrb.

Promociji su nazočili državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava , obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš, župan ličko – senjski Ernest Petry sa zamjenicom Jasnom Orešković Brkljačić te zamjenica gradonačelnika Kristina Prša,

Cilj održane promocije je predstavljanje mogućnosti koje su na raspolaganju iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+) za novo sedmogodišnje programsko razdoblje.

U ime grada domaćina, obratila se na početku zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša, koja je rekla kako kroz ovaj program na raspolaganju znatna sredstva za koja se Prša nada i očekuje da bi se dio njih uložiti i na korist građana grada Gospića.

Župan Petry u svom obraćanju poželio je da što više ustanova kojima su osnivači gradovi ili općine s područja Ličko – senjske županije konzumira što više sredstava iz novog programskog razdoblja Europskog socijalnog fonda.

Državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava , obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš kazao je kako Ličko – senjsku županiju vidi kao veliki potencijal, dodavši kako je Vlada Republike Hrvatske uspjela izbjeći socijalnu frakturu i moguće nemire, te je odgovorila na potrebe hrvatskih građana kroz snažne pakete koji se koriste uz Europski socijalni fond plus.

Također provjerite

Obavijest o planiranom prekidu na području grada Gospića.

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Gospića da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše …

X
Skip to content