Apsolutni hit- LIČKI CHEESECAKE

Domaća basa i jutros ubrano voće – Lički cheesecake

Cheesecake je popularan još od antičke Grčke, usavršen u New York-u, postoje stotine recepata, a sastojci koji se koriste čine jedan cheesecake različitim od drugoga.

Ali mi smo otkrili apsolutni HIT – LIČKI CHEESECAKE!

Domaći keksi, lička basa, voće iz obližnjeg vrta, svi sastojci sa lokalnih ličkih OPG-ova. Pravu ličku rapsodiju okusa osmislila je zaljubljenica u svaki kutak Ličko senjske županije, vlasnica kampa i restorana u Donjem Babinom Potoku u okviru UNESCO-m zaštićenog Nacionalnog parka Plitvička jezera, gđa Živka Jacqueline Petričević.

Živka je rođena i odrasla u San Pedru, lučkom distriktu Los Angelesa u Kaliforniji gdje žive hrvatski iseljenici, naročito iz Dalmacije. Jedan od njih je Živkin otac koji se zbog lokalpatriotskih osjećaja vratio u Šibenik za vrijeme Domovinskog rata. Uskoro nakon toga počinje Živkina lička priča, upoznaje supruga porijeklom iz Perušića i na prvi dolazak rađa se ljubav prema Lici.

Njena priča je iz velike ljubavi prema našem kraju prerasla u posao koji ne odstupa od autohtonosti, tako da svaki kutak podsjeća na Liku, jela iz restorana su spravljena od hrvatskih sastojaka s naglaskom na lička OPG gospodarstva čime se želi dati na važnosti malim proizvođačima naše županije.

Takav je upravo i njezin kolač od sira, pravi komadić Like u čašici!

Ovo je tek prvi zalogaj u kombinaciji Like i svjetski poznatih jela koje nam priprema ova Amerikanka, rodom Dalmatinka sa zagrebačkom adresom, koja će po svemu sudeći uskoro postati Ličanka.

Također provjerite

U Novalji Info dan HBOR-a

Info dan HBOR-a održat će u utorak 25. ožujka od 11 sati u Poduzetničkom centru …

X
Skip to content