Apsolutni hit- LIČKI CHEESECAKE

Domaća basa i jutros ubrano voće – Lički cheesecake

Cheesecake je popularan još od antičke Grčke, usavršen u New York-u, postoje stotine recepata, a sastojci koji se koriste čine jedan cheesecake različitim od drugoga.

Ali mi smo otkrili apsolutni HIT – LIČKI CHEESECAKE!

Domaći keksi, lička basa, voće iz obližnjeg vrta, svi sastojci sa lokalnih ličkih OPG-ova. Pravu ličku rapsodiju okusa osmislila je zaljubljenica u svaki kutak Ličko senjske županije, vlasnica kampa i restorana u Donjem Babinom Potoku u okviru UNESCO-m zaštićenog Nacionalnog parka Plitvička jezera, gđa Živka Jacqueline Petričević.

Živka je rođena i odrasla u San Pedru, lučkom distriktu Los Angelesa u Kaliforniji gdje žive hrvatski iseljenici, naročito iz Dalmacije. Jedan od njih je Živkin otac koji se zbog lokalpatriotskih osjećaja vratio u Šibenik za vrijeme Domovinskog rata. Uskoro nakon toga počinje Živkina lička priča, upoznaje supruga porijeklom iz Perušića i na prvi dolazak rađa se ljubav prema Lici.

Njena priča je iz velike ljubavi prema našem kraju prerasla u posao koji ne odstupa od autohtonosti, tako da svaki kutak podsjeća na Liku, jela iz restorana su spravljena od hrvatskih sastojaka s naglaskom na lička OPG gospodarstva čime se želi dati na važnosti malim proizvođačima naše županije.

Takav je upravo i njezin kolač od sira, pravi komadić Like u čašici!

Ovo je tek prvi zalogaj u kombinaciji Like i svjetski poznatih jela koje nam priprema ova Amerikanka, rodom Dalmatinka sa zagrebačkom adresom, koja će po svemu sudeći uskoro postati Ličanka.

Također provjerite

Obavještavamo korisnike mreže za dio naselje Bruvno.

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u …

X
Skip to content