ZAKLJUČCI STOŽERA CZ GRADA OTOČCA, PREPORUKE GRAĐANIMA

Zbog novonastale situacije pojave Covid-19 u Gradu Otočcu u kojem su za sada evidentirana tri pozitivna slučaja, tijekom jutarnjih sati izvršeno je više testiranja na Covid-19 te se čekaju nalazi.

Stožer civilne zaštite Grada Otočca na izvanrednoj sjednici održanoj 03. srpnja 2020. godine, donio je sljedeće zaključke:

  • Privremeno se zatvara sportski objekt „Kuglana Otočac“,
  • Privremeno se zatvara Caffe bar City bar, ugostiteljski objekt unutar sportskog objekta „Kuglana Otočac“,
  • Izvršiti će se dezinfekcija objekata „Kuglana Otočac“ i Caffe bara City bar.
  • Obvezuje se Dom zdravlja Otočac da stavi  u funkciju Covid19 ambulantu u Otočcu za uzimanje uzoraka,
  • Ograničava se rad svih ugostiteljskih objekata (hotela, caffe barova, disko barova i svih ostalih) i to do 22 sata te se preporuča rad terasa na otvorenom prostoru.
  • Preporuča se pridržavanje svih epidemioloških mjera prilikom ulaska u trgovačke i ugostiteljske objekte te pojačani rad nadzornih službi,
  • Zabranjuju se sva organiziranja zabava, plesova, glazbenih priredbi kao i sva masovnija okupljanja građana do daljnjeg,
  • Preporuča se građanima što manje druženja i okupljanja u većem sastavu i smanjivanje broja kontakata kako ne bi došlo do većih oboljenja,
  • Kontaktirano je Gradsko izborno povjerenstvo povodom održavanja parlamentarnih izbora da provedu sve potrebne i neophodne mjere na biračkim mjestima prema upustvima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i epidemiološke službe.

Molimo građane da se pridržavaju epidemioloških mjera, da poštuju socijalnu distancu, da koriste zaštitne maske i dezinficijense i da izbjegavaju sva masovna okupljanja i nepotrebna zadržavanja.

Pretpostavlja se da je virus unesen u sportski objekt „Kuglana Otočac“ gdje su održavane kuglačke utakmice gdje je u kontaktu bio veći broj osoba. Epidemiološka služba radi na otkrivanju kontakata .

Stožer civilne zaštite će javnost izvještavati o daljnjem toku događanja.

 

Stožer civilne zaštite grada Otočca

Predsjednik stožera

Stjepan Kostelac dr.vet.med.

 

cz_otocac

 

FOTO/otocac.hr

Također provjerite

Ličko-senjska županija dodijelila sredstva udrugama za institucionalnu podršku i socijalne skrbi te udrugama proizašlim iz Domovinskog rata u ukupnoj vrijednosti od gotovo 96.000 eura

U prostorijama Ličko-senjske županije danas je održano svečano potpisivanje ugovora s udrugama s područja županije. …

X
Skip to content