PU LIČKO-SENJSKA DONOSI DETALJNO IZVJEŠĆE ZA PROTEKLI VIKEND

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 25 prometnih nesreća, u kojima su 2 osobe teško ozlijeđene, 4 osobe su lakše ozlijeđene, a 20 prometnih nesreća je s materijalnom štetom. Izdvajamo prometne nesreće u kojima su 2 osobe teško ozlijeđene, a koje su se dogodile:

  • u petak, 4. kolovoza u 10 sati na makadamskom putu u mjestu Široka Kula kada je 41-godišnji državljanin Njemačke upravljao motociklom njemačke nacionalne oznake i uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom kojom prilikom se motocikl prevrnuo na desni bok. Vozač je teško ozlijeđen, a ozljede su mu okvalificirane u Općoj bolnici u Gospiću.
  • jučer, 6. kolovoza u 16,30 sati u Novalji kada je 21-godišnji njemački državljanin upravljao mopedom gospićke registracijske oznake i nije prilagodio brzinu kretanja tako da može zaustaviti vozilo pred svakom preprekom uslijed čega je izgubio nadzor nad mopedom i pao na kolnik. Vozač je teško ozlijeđen, a ozljede su mu okvalificirane u Općoj bolnici u Zadru.

Na području Korenice evidentirana je 1 prometna nesreća u kojoj su 2 osobe lakše ozlijeđene, te na području Otočca i Novalje po 1 prometna nesreća u kojima su 2 osobe lakše ozlijeđene.Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (9), Novalje (5), Otočca (3), Senja (2) i Karlobaga (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 8 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola  i 16 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer, 6. kolovoza u Gospiću kod 38-godišnjaka s područja Otočca (2,25 g/kg).

Jučer je građanin u Otočcu dragovoljno predao 294 komada raznog streljiva, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja. Sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija, stoga apeliramo na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

IZVOR/FOTO: PU LIČKO-SENJSKA

Također provjerite

Otvoren natječaj „Najljepše uređena okućnica Grada Gospića u 2024. godini“

Turistička zajednica Grada Gospića poziva zainteresirane građane s područja Gospića da se prijave na natječaj …

X
Skip to content