OKRUGLI STOL POVODOM 25. OBLJETNICE OBRTNIČKE KOMORE LIČKO – SENJSKE ŽUPANIJE

Obrtnička komora Ličko – senjske županije i županija Ličko – senjska povodom 25. godišnjice Obrtničke komore Ličko – senjske županije organizirali su Okrugli stol na temu „Podrška razvoju obrtništva Ličko – senjske županije“. Obilježavanju su nazočili župan Ličko – senjske županije Ernest Petry, pročelnica za gospodarstvo Ličko – senjske županije Ana Rukavina Stilinović, predsjednica Gradskog vijeća Grada Gospića Ana – Marija Zdunić, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec i njegov potpredsjednik, Dalibor Kratohvil, predsjednik Obrtničke komore Ličko – senjske županije Joso Vrkljan, predsjednici Udruženja obrtnika Gospić, Otočac, Senj i Novalja, te ostali obrtnici i uzvanici. Na samom početku prigodno se obratio predsjednik Obrtničke komore Ličko – senjske županije Joso Vrkljan upoznavši prisutne s povijesti obrtništva u našoj županiji, te ostalim aktivnostima i projektima istaknuvši:

  • Obrtnička komora Ličko – senjske županije postala je važan partner institucijama koje se bave poduzetništvom i obrtništvom na području Ličko – senjske županije. Moram istaknuti izuzetno dobru suradnju s Ličko – senjskom županijom i njenim institucijama koje se bave poticanjem poduzetništva i obrtništva kao i sa svim gradovima i općinama na području Ličko – senjske županije. Također, surađujemo s LAG – om Lika na projektu INTEGRA Lika 2020. u okviru kojega se provode aktivnosti na uvođenju autohtone kuhinje u ugostiteljske objekte kao i na brendiranju Like kao turističke destinacije“.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec kazao je kako je cilj pomoći što je više moguće obrtnicima, a sinegrijom na razini gradova, općina i županije podrška će biti puno veća,  što će donijeti jedan partnerski odnos:

  • Evo Županijska komora 25, a iduću godinu će biti i 170 godina organiziranog obrtništva i Hrvatska obrtnička komora će proslaviti 70 godina, više nego dva ljudska vijeka brige i zaštite obrtništva“.

Župan Ličko – senjske županije Ernest Petry pozdravio je prisutne obrtnike, te ostale sudionike Okruglog stola naglasivši između ostaloga kako je u 2021. godini Ličko – senjska županija osigurala sredstva u iznosu od 500.000,00 kuna financirajući srednje poduzetništvo,  tu je i subvencioniranje kredita malim poduzetnicima za poticanje razvoja poljoprivrede, te stipendiranje učenika za obrtnička zanimanja:

  • Kao Ličko – senjska županija ćemo definitivno kao i dosad, ali i još većim intenzitetom pojačati gospodarske aktivnosti kako prema poduzetnicima tako i prema obrtnicima, koji su hrvatska tradicija od pamtivijeka“.

Sporazum o stipendiranju učenika u deficitarnim obrtničkim zanima njima između Obrtničke komore Ličko – senjske županije i Ličko – senjske županije potpisali su župan ličko – senjski Ernest Petry i predsjednik Obrtničke komore Ličko – senjske županije Joso Vrkljan, nakon čega su dodijeljena priznanja povodom 25. godišnjice rada Komore. Na Okruglom stolu govorilo se o Višegodišnjem financijskom okviru 2021. – 2027., Nacionalnom planu oporavka i otpornosti, planu razvoja Ličko – senjske županije 2021. – 2027.. Također, prisutni obrtnici upoznati su s kreditnim linijama HBOR – a za potporu malom poduzetništvu, ali i o iskustvima provedbe Lokalne razvojne strategije u ribarstvu LAGUR – a Tramuntana.

Također provjerite

U Gospiću 12. Susret hrvatske katoličke mladeži

Grad Gospić i Gospićko-senjska biskupija domaćini su 12. Susreta hrvatske katoličke mladeži (SHKM) koji će …

X
Skip to content