Ministrica poljoprivrede Vučković predstavila prve mjere za pomoć sektoru

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković na sjednici Vlade predstavila je prve mjere Ministarstva poljoprivrede za pomoć sektoru s ciljem ublažavanja negativnog utjecaja koronavirusa na poslovanje poljoprivrednika, ribara i drvno-prerađivačkog sektora. Paket od 11 mjera primjenjiv je na sve sektore i odnosi se na osiguranje likvidnosti odnosno postojeće razine zaposlenosti, a vrijedan je približno 350 milijuna kuna.

“U ovom trenutku naše su radnje usmjerene očuvanju likvidnosti, zaposlenosti i sigurnosti prehrambenog lanca. Sukladno tome, s jedne strane ćemo odgoditi njihove obaveze plaćanja, a s druge strane smo uštedama i preraspodjelama osigurali nacionalna sredstva za pomoć te se nadam da ćemo u pregovorima s Europskom komisijom osigurati dodatna sredstva. Nastavljamo s osmišljavanjem i implementacijom dodatnih mjera. Vjerujem da će mjere olakšati trenutnu situaciju našim poljoprivrednicima“, ističe ministrica Vučković. Svih 11 mjera vidljivo je na službenim stranicama Ministarstva poljoprivrede.

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

Također provjerite

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Sufinanciranje izrade Strategije razvoja Urbanog područja Gospić za razdoblje 2021.- 2027. godine

Povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Gospića Josip Brozičević potpisao je …

X
Skip to content