Sportski centar u Žabici nosi ime heroja domovinskog rata Nikole Zdunića Harge

Projekt izgradnje malonogometnog igrališta s umjetnom travom u Žabici  je završen te je danas upriličeno i otvorenje na samom igralištu iza Društvenog doma.

Na otvorenju su prisustvovali predstavnici Grada Gospića na čelu s gradonačelnikom Starčevićem, predstavnici Ličko-senjske županije na čelu s županom Milinovićem, ispred HNS-a Marijan Kustić sa suradnicima, direktori javnih, državnih i gradskih poduzeća, direktori privatnih poduzeća s područja Gospića i velik broj gostiju koje je u uvodnom obraćanju pozdravio predsjednik mjesnog odbora Žabica, Anton Buneta.

Buneta je istaknuo kako je sama ideja izgradnje krenula prije nekoliko godina kada su gledali prazan prostor iza Društvenog doma, a najveći zagovornik izgradnje bio je predsjednik NK Velebit Siniša Troha. Kako je vrijeme odmicalo ideja je sve više dobivala na važnosti te su je prije dvije godine prenijeli predsjedniku Nogometnog saveza LSŽ, Marijanu Kustiću. Ideja mu se svidjela te je putem HNS-a pružio svu potrebnu pomoć u nabavci umjetne trave i ugradnje. Počeo se pripremati projekt, izrađen je idejni projekt u vrijednosti oko 1.200.000,00 kuna, a projektant ga je izradio bez naknade.

Iz Mjesnog odbora Žabica i NK Velebit zahvalili su se svim privatnim, javnim i gradskim poduzećima, Gradu Gospiću, Županiji Ličko-senjskoj i svima koji su sudjelovali u radovima i pripremi podloge. Postavljanje umjetne trave izvršilo je poduzeće u vlasništvu Miroslava Blaževića, sina legendarnog Ćire Blaževića, dok su radove postavljanja zaštitne ograde i betonske radove učinili članovi mjesnog odbora i NK Velebit. Izgradnja ovog igrališta u vrijednosti od oko 750.000,00 kuna učinjena je isključivo na donatorskoj osnovi.

Predsjednik Mjesnog odbora Žabica Anton Buneta naglasio je kako izgradnja ovog igrališta upotpunjuje sliku i sadržaje u Žabici, a u planu je još napraviti tribine, te boćalište i dječje igralište.

Ovo igralište nosi naziv Sportski centar Nikola Zdunić Harga u čast nedavno preminulog heroja domovinskog rata, člana Mjesnog odbora Žabica, predsjednika NK Velebit.

Gradonačelnik Starčević,u svom obraćanju prisutnima,  zahvalio je svima, od HNS-a, Županije, Grada, poduzeća, do svakog pojedinca, koji su dali svoj doprinos u izgradnji igralište, te mještanima Žabice koji su i ovaj put  pokazali zajedništvo za sve ono što ostavljaju mladima.

Marijan Kustić, izvršni direktor HNS-a i predsjednik Nogometnog saveza LSŽ naglasio je da je ono što ga se najviše dojmilo je to da ovakvi projekti u županiji trebaju biti ogledalo svima, ovo je nešto što trebamo raditi. Ponosan je, kaže, na ove ljude i zahvalio je svima koji su sudjelovali na ovom projektu.

Župan Milinović kazao je kako ovim projektom Gospić dokazuje kako je sportski grad u pravom smislu riječi, a epicentar sporta i sportskih zbivanja često je bila Žabica. Dodao je kako mu je izuzetno drago da će ovaj sportski kompleks nositi ime još jednog heroja Domovinskog rata, Nikole Zdunića Harge. Zahvalio se Žabičanima na izgradnji igrališta i mladima koji će nastaviti graditi sportsku tradiciju u Žabici i Gospiću.

Supruga pokojnog Nikole Zdunića Harge Sanja i sin Ivan otkrili su natpis sportskog centra, nakon čega je upriličeno prigodno druženje u Društvenom domu.

 

Također provjerite

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Sufinanciranje izrade Strategije razvoja Urbanog područja Gospić za razdoblje 2021.- 2027. godine

Povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Gospića Josip Brozičević potpisao je …

X
Skip to content