Potpisan Ugovor o javnoj nabavi radova za Park senjskih književnika

Temeljem provedenog postupka javne nabave, krajem veljače potpisan je ugovor o izvođenju radova u Parku senjskih književnika u Senju. Radove će izvoditi ING-GRADNJA d.o.o. Novi Vinodolski. Ukupna vrijednost radova iznosi 994.839,33 EUR s PDV-om.

Projekt je dobio bespovratna sredstva u iznosu od 410.000,00 EUR iz Programa gospodarske i društvene revitalizacije Like i iz sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji će projekt financirati s 350.000,00 EUR kroz projekt Provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama u svrhu jačanja otpornosti urbanih sredina.

Projekt uređenja parka izradio je ured ovlaštene krajobrazne arhitektice Ksenije Jurčić Diminić iz Zagreba. Novim konceptom u prvom se planu ističu senjski književnici kao osnovna tema parka, odnosno centralno se formira aleja književnika kao okosnica čitavog prostora. Obnoviti će se staze, osmišljena je nova rasvjeta kombinacijom rasvjetnih tijela na stupovima i podnim lampama, a iz postojećeg fonda zelenila uklanjaju se loši primjerci i zasaditi će se nove sadnice. Izradit će se i nove vratnice, postaviti info punktovi o parku te obnoviti sva tri ulaza u park. Restaurirati će se javna špina u parku, uredit lučni zid, opločit će se i urediti sjeverni i južni vidikovac te postaviti nova fontana. Ideja projektanata je uređenje zelenog prostora koji će biti ugodan, funkcionalan, suvremen i nepretenciozan, koji se skladno uklapa u urbano tkivo i istovremeno afirmira i slavi zadanu temu književnika, sve to poštujući povijesni kontekst i ambijentalne vrijednosti.

©senj.hr

Također provjerite

U ponedjeljak dio Gospića bez struje.

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Gospića da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše …

X
Skip to content