Građanin dragovoljno predao streljivo u Gospiću

Jučer je građanin u Gospiću dragovoljno predao 100 komada streljiva, 20 komada detonatorskih kapisli i 7 spremnika za automatsku pušku, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja. Iz PU de zahvaljuju svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivaju da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

-Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti. I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja- poručuju iz Policijske uprave Ličko-senjske.

Izvor, foto. : PU Ličko-senjska

Također provjerite

U KONCERTNOJ DVORANI VATROSLAVA LISINSKOG KONCERT POD NAZIVOM “LIKO MOJA TAMBURICE STARA”

U koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 21. travnja s početkom u 19 sati pod pokroviteljstvom Grada …

X
Skip to content