Brzom vožnjom ugrozio sebe i sve ostale sudionike u prometu

Preveliko samopouzdanje u vlastite vozačke sposobnosti i mogućnosti svoga vozila u trenu može dovesti do tragedije, obilježiti vas ili nekoga drugoga za cijeli život – poštujte prometne propise!

Policijski službenici Policijske postaje Otočac proveli su kriminalističko istraživanje vezano uz snimke neprimjerene vožnje koje su pojavile na jednoj društvenoj mreži, nad 29-godišnjakom iz Otočca zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Utvrđeno je da je on 2. veljače 2024. godine u 17,56 sati na autocesti A-1, u smjeru sjevera, u Žutoj Lokvi, upravljao osobnim automobilom zadarske registracijske oznake brzinom od 205 km/h gdje je ograničenje 130 km/h.

Zatim je 10. veljače u 6,16 sati državnom cestom broj 50/2, iz smjera Otočca u smjeru Gospića, u Prozoru, upravljao osobnim automobilom zadarske registracijske oznake brzinom od 186 km/h gdje je ograničenje brzine izvan naseljenog mjesta 70 km/h.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 29-godišnji vozač 29. veljače 2024. godine u 7,01 sati državnom cestom broj 52/1, iz smjera Gornjih Vrhovina u smjeru Donjeg Babinog Potoka upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake brzinom od 203 km/h gdje je ograničenje brzine u naseljenom mjestu 40 km/h.

Protiv vozača nadležnom sudu slijedi optužni prijedlog, a zbog ostalih prekršaja uručene su mu obavijesti o počinjenom prekršaju i obavezni prekršajni nalog.

Izvor, foto. : PU ličko-senjska

 

Također provjerite

U ponedjeljak dio Gospića bez struje.

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Gospića da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše …

X
Skip to content