Kreator NTC sustava učenja, dr.sc. Ranko Rajović održao predavanje “Odrastanje u digitalnom dobu – učenje kroz igru”

Dr. sc. Ranko Rajović, specijalist interne medicine, magistar neurofiziologije i doktor sportskih znanosti, te kreator NTC sustava učenja, održao je danas izuzetno predavanje u OŠ dr. Jure Turića u Gospiću pod nazivom “Odrastanje u digitalnom dobu – učenje kroz igru.” Riječ je o predavanju, odnosno predavanjima koja su namijenjena odgojno-obrazovnim djelatnicima i roditeljima. Organizator ovog predavanja su Društvo “Naša djeca” grada Gospića i OŠ dr. Jure Turića, a jedan od pokrovitelja je i Ličko-senjska županija, a sve u sklopu projekta “Biram zdravi stil života.”  Prisutnima se obratio i zahvalio na dolasku ravnatelj Osnovne škole, Ivica Radošević, koji je naglasio kako je iznimno zadovoljan što se ovo predavanje napokon održava i u Gospiću.

Pozdravne riječi uputila je i predsjednica Društva “Naša djeca” grada Gospića, Sanja Puškarić Delač :

“Iznimna nam je čast  u našem gradu ugostiti čovjeka čije su nam riječi inspiracija i misao vodilja ne samo u profesionalnom, nego i u privatnom radu i djelovanju.”

Ispred Županije Ličko-senjske, predavanju je prisustvovala zamjenica gradonačelnika, Jasna Orešković Brkljačić, dok je ispred grada Gospića prisustvovala pročelnica gradskog upravnog odjela za samoupravu i upravu, Ivana Kaleb Asić.

NTC program nastao je kao plod želje da se djeci omogući ostvarenje osobnih potencijala, ali i kao potreba da se prevladaju sve prisutnije poteškoće kao što su poremećaj govora, čitanja i pisanja, a doktor Rajović na slikovit je način pojasnio primarnu ulogu ovog programa a to je upotreba novih otkrića iz područja neuroznanosti u učionicama i u svakodnevnom životu. Program NTC učenja je sastavljen iz različitih aktivnosti i igri za djecu, koje se temelje na saznanjima o razvoju i radu mozga i koje, kako mnoga istraživanja pokazuju, imaju pozitivan efekt na razvoj mozga u periodu kada je to najvažnije. Ovo izuzetno predavanje nikoga nije ostavilo ravnodušnim, svi prisutni pošli su kućama zapitavši se kako i na koji način možemo pomoći našim učenicima i našoj djeci da ostvare najbolji mogući potencijal.

 

 

Također provjerite

U ponedjeljak dio Gospića bez struje.

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Gospića da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše …

X
Skip to content