OPĆINA BRINJE : APEL GRAĐANIMA

APEL GRAĐANIMA ‼️
Općina Brinje proteklih nekoliko godina intenzivno radi na sanaciji divljih odlagališta diljem naše općine. Prošle godine na području općine Brinje sanirana su divlja odlagališta na četiri lokacije. Unatoč naporima da se okoliš očisti i uljepša nažalost veliki dio komunalnog otpada i dalje se odbacuje na divlja odlagališta i druge lokacije u prirodi.
Trenutno je u tijeku saniranje divljih odlagališta na lokacijama Maljen i Dolac. Ovim putem želimo apelirati na sve građane Općine Brinje da ne odlažu otpad u prirodu te na navedene lokacije na kojima je sanacija otpada u tijeku.
Svaki nepropisno odbačen otpad bilo u prirodi ili na lokacijama koje se trenutno saniraju biti će kažnjen. Općina Brinje i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirali su sustav nabave kamera koje su postavljene na navedena divlja odlagališta te će se nadzor kamera provoditi svakodnevno što znači da će svatko tko odlaže otpad na mjesta u prirodi sukladno tome biti kažnjen novčanom kaznom. Također ukoliko građani imaju glomazni otpad koji žele odložiti trebaju se javiti Komunalnom društvu Brinje d.o.o. na broj telefona 053/700-309 ili osobno na adresu Frankopanska 62B, Brinje.
Još jednom ponavljamo i nadamo se da smo svi svjesni da nepropisnim odlaganjem otpada štetimo sebi, svom zdravlju i zdravlju naše djece. Za sve one koji nažalost još nisu svjesni slijedi novčana kazna.
Izvor/foto: Općina Brinje

Također provjerite

U ponedjeljak dio Gospića bez struje.

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Gospića da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše …

X
Skip to content