Nikad bogatiji program Adventa u Otočcu, mnoštvo sadržaja za djecu i odrasle

Turistička zajednica Grada Otočca i Grad Otočac i ove su godine pripremili bogat i raznovrstan adventski program. Gradski park u Otočcu ponovno će biti središte okupljanja gdje će se održavati  koncerti tamburaške, zabavne i rock glazbe, radionice za djecu poput one pečenja kolačića s Bakom Mraz, plesni programi te sajam lokalnih proizvoda. Vikendi su rezervirani za odličnu zabavu, no ugostiteljska ponuda i klizalište bit će u ponudi svakog dana. I ove će se godine održati natjecanje u pripremi uštipaka „Zlatni ušćipak“, a dogovoren je i plesni show na ledu Zagrebačkih pahuljica. Puhački orkestar DVD-a Otočac kao i Tamburaški orkestar Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac počastit će nas i ove godine svojim izvrsnim izvedbama,a održat će se i brojne sportske aktivnosti kao i pub kviz.  Dobre i vesele atmosfere neće nedostajati, jer će gradski park, osim Bake Mraz ove godine posjetiti i Sveti Nikola i Djed Božićnjak koji su za naše najmlađe pripremili slatke poklone.

Ove godine Božićna čarolija u Gackoj bit će posebno zanimljiva ljubiteljima tehnologije, jer u ponudi će biti i 3D Božićna potraga za Djeda Mrazom. Božićna potraga započinje na tržnici i obuhvaća 5 lokacija. Od jedne do druge moći će se doći rješavanjem kviza, a na svakoj lokaciji domaćin je drugi virtualni Božićni lik ili predmet s kojim će se biti moguće i fotografirati. Svoje fotografije sudionici Božićne potrage moći će dostaviti turističkoj zajednici, koja će organizirati izložbu fotografija i odabrati one najzanimljivije.

Osim toga pred kraj prosinca u gradskom će parku biti moguće posjetiti Božićni mini showroom u kojem će se svi zainteresirani moći isprobati Meta Quest 3 i Meta Quest Pro uređaje te se upoznati s proširenom i virtualnom stvarnosti, koja je sve interesantnija u poslovnom ali i privatnom životu.

Program započinje 1. prosinca 8. Međunarodnom konferencijom o ženama u poduzetništvu „Žene i .“ koju organizira Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Otočac, a 2. prosinca slijedi otvorenje Adventa uz Koncert Klape Iskon,  dok će Otočane i goste u Novu godinu uvesti band Spice Grills.

Prisjetimo se, prošle je godine Advent u Otočcu osvojio visoko 2. mjesto za najljepši advent u Hrvatskoj u kategoriji malih gradova. Natjecanje se provodilo na Facebook stranici Gradonačelnik.hr pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta. „Velik odaziv žitelja Otočca i Gacke na prošlogodišnjem natjecanju bio je potvrda nama organizatorima da smo dobro odradili svoj posao, ali i razlog da se ove godine potrudimo još više. Program smo obogatili i upotpunili te se nadamo da će nas ove godine i vrijeme poslužiti kako bismo sve zaista i realizirali. Moram naglasiti važnu i već tradicionalnu uključenost lokalnih proizvođača, udruga, sportskih klubova i folklornih društava, javnih ustanova, poduzetnika i poduzeća koji su svojim angažmanom doprinijeli pripremi i realizaciji i ovogodišnjeg adventskog programa. Također, ovim putem pozivam sve da posjete Advent u Otočcu i prepuste se Božićnoj čaroliji u Gackoj “ kazala je direktorica turističke zajednice Grada Otočca Viktorija Rogić.

Sve ostale informacije vezano za program Adventa u Otočcu mogu se potražiti na Facebook stranici Advent u Otočcu i Discover Otočac – Otočac Tourist Board gdje će se nalaziti i informacije vezano za prijavu na natjecanje u pripremanju uštipaka, radu klizališta i ugostiteljskih objekata kao i ostale detaljne informacije o programu.

Izvor, foto. : TZ Grada Otočca

 

 

Također provjerite

U ponedjeljak dio Gospića bez struje.

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Gospića da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše …

X
Skip to content