Renovirajući kupaonicu pronašao automatske puške, streljivo i bombe

U petak, 8. rujna, na području Donjeg Lapca građanin je čisteći i renovirajući kupaonicu pronašao minsko-eksplozivna sredstva. Izlaskom policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu utvrđeno je da se radi o 3 automatske puške M-70,  poluautomatskoj puški M-76, automatskoj puški M-56, 796 komada različitog streljiva, 2 ručne bombe, vojni nož i 23 okvira za puške.
Navedena minsko-eksplozivna sredstva izuzeo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u skladište do uništenja.

Istoga dana u Karlobagu je građanin dragovoljno predao 33 komada streljiva call. 7,62 mm, pušku AK-47 i spremnik, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Na području Ličko-senjske županije još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava iz Domovinskog rata, pa čak i iz II. svjetskog rata što može biti posebno opasno u slučaju da ih pronađu djeca stoga je svijest o prisutnosti ovoga problema izrazito važna.

Još jednom pozivamo građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksploziva sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Također, podsjećamo građane da takva sredstva nipošto ne odlažu u kontejnere za smeće ili ostavljaju u prirodi, jer na taj način izravno ugrožavaju živote drugih ljudi!

Također provjerite

U ponedjeljak dio Gospića bez struje.

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Gospića da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše …

X
Skip to content