MUP: DONOSIMO VAM DETALJNO IZVJEŠĆE O STANJU PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 11 prometnih nesreća, a u 2 prometne nesreće su 3 teško ozlijeđene osobe, koje su se dogodile u Gospiću. Evidentirano je 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (5), Novalje (2), Otočca (1) i Korenice (1). Izdvajamo prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama a dogodile su se:

  • u nedjelju, 3. rujna 2023. godine u 7,20 sati u Lovincu, kada je 29-godišnjak upravljao osobnim automobilom zadarske registracijske oznake iz smjera Lovinca u smjeru Svetog Roka i iz neutvrđenih razloga prešao na suprotnu prometnu traku, a gdje je u traci iz suprotnog smjera 28- godišnjak upravljao teretnim vozilom gospićke registracijske oznake, nakon čega dolazi do udara s prednjim dijelovima vozila. Vozači su zadobili teške tjelesne ozljede i 29-godišnjak je zadržan na liječenju u KBC Rijeka, a 28- godišnjak je zadržan u OB Gospić.
  • jučer, 3. rujna 2023. godine u 12,45 sati, na dionici državne ceste broj 25, predio Takalice, 40-godišnjak je upravljao motociklom zagrebačke registracijske oznake iz smjera Brušana u smjeru Baških Oštarija i uslijed neprilagođene brzine ulaskom u lijevi zavoj prešao preko kolnika i udario u kamenu stijenu gdje je pao s motocikla. Vozač je zadobio teške tjelesne ozljede i prevezen je u KBC Zagreb.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom razdoblju utvrđeno je 7 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 2 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola  i 8 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju, 3. rujna u Otočcu kod 29-godišnjaka iz Ličkog Osika (0,68 g/kg).

U subotu i nedjelju, 2. i 3. rujna 2023. godine su policijski službenici pomorske policije Policijske postaje Senj u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale) u moru kod Novalje zatekli 66-godišnjeg mađarskog državljanina, 60-godišnjeg njemačkog državljanina i 67-godišnjeg poljskog državljanina, a kod otoka Raba 41-godišnjeg njemačkog državljanina. Svima su zbog utvrđenih prekršaja izdani prekršajni nalozi na iznos od 400 eura.

IZVOR/FOTO: PU LIČKO-SENJSKA

Također provjerite

U ponedjeljak dio Gospića bez struje.

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Gospića da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše …

X
Skip to content