PU LIČKO-SENJSKA O STANJU U LSŽ TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je jedanaest prometnih nesreća. Tri prometne nesreće su s četiri lakše ozlijeđene osobe, a dogodile su se na području Otočca, Senja i Novalje. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Otočca (4) i Novalje (1). Tijekom proteklog vikenda provedena je preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom razdoblju utvrđeno je 116 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 9 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 68 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 8. srpnja, u Otočcu kod 56-godišnjaka iz Otočca (1,98 g/kg).

U subotu, 8. srpnja su policijski službenici pomorske policije Policijske postaje Senj u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale) u moru kod otoka Raba zatekli 40-godišnjeg njemačkog državljanina i 53-godišnjeg austrijskog državljanina, a kod Novalje 55-godišnjeg francuskog državljanina. Svoj trojici su zbog utvrđenih prekršaja izdani prekršajni nalozi na iznos od 400 eura.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac su u petak, 7. srpnja, u Otočcu zaustavili osobno vozilo gospićke registracijske oznake kojim je upravljao 26-godišnjak s područja Perušića. Utvrđeno je da upravlja automobilom pod utjecajem alkohola (1,22 g/kg) i u vrijeme kada mu je temeljem rješenja izrečena zabrana polaganja vozačkog ispita u trajanju od dvije godine, odnosno isti je zatečen kako upravlja vozilom bez vozačke dozvole i bez važeće prometne dozvole. Vozaču su zbog tehničke neispravnosti vozila na potvrdu oduzete registarske pločice i bit će mu uručen obavezni prekršajni nalog. On je uhićen i uz optužni prijedlog doveden nadležnom sudu, te je kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 15 dana.

U petak, 7. srpnja u Cesarici je nepoznati počinitelj provalio u apartman iz kojeg je otuđio novac u vlasništvu 37-godišnjeg državljanina Poljske. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđena kaznena prijava.

IZVOR/FOTO: PU LIČKO-SENJSKA

 

Također provjerite

U KONCERTNOJ DVORANI VATROSLAVA LISINSKOG KONCERT POD NAZIVOM “LIKO MOJA TAMBURICE STARA”

U koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, 21. travnja s početkom u 19 sati pod pokroviteljstvom Grada …

X
Skip to content