PREDSTAVOM „GOLA EUROPA“ OBILJEŽENO PRVIH DESET GODINA AMATERSKOG KAZALIŠTA GOSPIĆ

Prvih deset godina postojanja i aktivnog djelovanja Amatersko kazalište Gospić obilježilo je jučer premijernom izvedbom predstave „Gola Europa“ u dvorani gospićkog Pučkog otvorenog učilišta „Dr. Ante Starčević“. Na tragu kazališne tradicije u našem gradu, u travnju 2013. godine započelo je s radom Amatersko kazalište kao djelatnost pri gospićkom Učilištu. Vjerujući u to da žive kazalište, skupina entuzijasta, različitih godišta i profesionalnih usmjerenja uhvatila se u koštac s teatrom kao utočištem, što je s vremenom rezultiralo izvrsnim rezultatima.

U nazočnosti zamjenice župana ličko – senjskog Jasne Orešković Brkljačić, zamjenice gradonačelnika Grada Gospića Kristine Prša, pročelnice za društvene djelatnosti Grada Gospića Ivane Kaleb Asić, eminentnih glumaca i predstavnika Hrvatskog sabora kulture, brojnoj publici poklonjeno je zanimljivih i uzbudljivih 70 minuta „Gole Europe“, autora Milka Valenta koji je ponosan na način izvedbe ove, pomalo provokativne predstave.

Također, jedan od prijatelja kazališta, popularni glumac Goran Grgić rekao je kako je 10 godina rada i djelovanja jednog amaterskog kazališta vrijedno pažnje i velikog poštovanja.

Nakon uspješno odigrane predstave ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Irena Peša i Martina Brumen, stručna suradnica za kazalište, književnost i likovnu umjetnost Hrvatskog sabora kulture uručile  su prigodna priznanja članicama i članovima kazališta.

Na kraju ćemo svakako našim gospićkim glumcima amaterima čestitati na 10. godišnjici uz želju za još puno uspješnih godina i realiziranih kazališnih predstava na daskama koje život znače.

 

 

Također provjerite

Zbog loših vremenskih uvjeta misa povodom svetoga Marka umjesto u Budaku bit će služena u crkvi u Ličkom Osiku

Blagdan je svetoga Marka. Iz župe svetoga Josipa Lički Osik, u čijem sastavu je i …

X
Skip to content