ODRŽAN KONCERT “SINAC POD KRIŽEM” U ORGANIZACIJI ZD “SINAC”

U prepunoj crkvi Sv.Ilije u Sincu održan je koncert korizmenih pučkih napjeva pod nazivom “Sinac pod križem” u organizaciji Zavičajnog društva “Sinac” iz Zagreba.
Predsjednica Zavičajnog društva “Sinac” iz Zagreba, Anamarija Bogdanić Vlašić istaknula je svoje oduševljenje i oduševljenje sinačkog župnika koji je rekao da u svoje četiri godine boravka u Sincu nije imao ljepšu misu. Misu je pratio zbor Marije pomoćnice sa zagrebačke Knežije, a samu misu je predvodio vlč. Antun Luketić.

Nakon Sv. Mise i otkrivena je spomen ploča pokojnom velečasnom Vladimiru Stupariću, župniku Sinca, koji je mučki ubijen 1943. godine.  Korizmeni koncert započeo je pjevom župnog zbora Župe Sinac „Zrnje Gospine Krunice“ te tamburaškim orkestrom Župe Sinac. Nakon njih uslijedio je novoosnovani župni zbor „Sv. Mihovila“ iz Lovinca, koji djeluje tek godinu dana. Zatim su nastupili domaćini, Zavičajno društvo Sinac iz Zagreba, Broćanski bećari iz Čitluka, župni zbor „Marije pomoćnice“ sa zagrebačke knežije i ženski vokalni ansambl Goranovke iz Zagreba koje djeluju pri studentskom kulturno-umjetničkom društvu „Ivan Goran Kovačić“.

Na kraju koncerta svi sudionici zajednički su otpjevali pjesmu “Život s križem” koja daje lijepu životnu poruku. Nakon zajedničke pjesme uslijedila je podjela zahvalnica svima koji su pomogli u organizaciji koncerta na bilo koji način.

Također provjerite

U PAGU ODRŽANA KONFERENCIJA “TURIZAM 365-ODRŽIVOST OTOKA PAGA”

Gradonačelnik Novalje Ivan Dabo nazočio je jučer Konferenciji “Turizam 365 – održivost i inovativnost otoka …

X
Skip to content