DCIM100GOPROG0020113.JPG

NOVI SMJER NA PENJALIŠTU VELIKE GREDE

Jučer je postavljen novi penjački smjer na Penjalištu Velika Greda u blizini grada Otočca, a postavili su ga članovi Avanturističkog kluba Annapurna iz Otočca. Penjački smjer ima ocjenu težine 6c+ i dužinu od 18 metara, a nazvali su ga “Godišnji odmor”. Do sada je na toj lokaciji penjališta postavljeno deset penjačkih smjerova, pa tako sad penjači imaju u tom sportu veću mogućnost izbora težine i dužine penjanja, iako je potrebno još dosta ulaganja. Članovi Pak Annapurne imaju želje u skoroj budućnosti za zajednicu označiti planinarske staze, postaviti roštilj i klupe sa stolovima za odmor te izgraditi mali drveni bivak odnosno sklonište za prenoćiti uz stijenu.

Avanturistički klub Annapurna jedina je udruga u Ličko-senjskoj županiji koja sa svojim članovima volontira na izgradnji penjališta, a zbog nedovoljnog zanimanja lokalne zajednice za ovakvu vrstu sporta bore se kao protiv “vjetrenjača” kako bi ostvarili veći pomak, što nije slučaj u razvijenijim županijama i gradovima čiji mentalitet je bliži zapadu, kazali su nam iz Avanturističkog kluba Annapurne. Također navode kako već sad na penjalište dolaze penjači širom Hrvatske.

IZVOR: PAK ANNAPURNA

FOTO: S. PIRŠLJIN / M. KRZNARIĆ

Također provjerite

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Sufinanciranje izrade Strategije razvoja Urbanog područja Gospić za razdoblje 2021.- 2027. godine

Povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Gospića Josip Brozičević potpisao je …

X
Skip to content