PROČELNIK HGSS-a JOSIP BROZIČEVIĆ: PROBLEMI SU UZROKOVANI NEODGOVARAJUĆOM ZIMSKOM OPREMOM

Zbog iznimno nepovoljnih vremenskih uvjeta Ličko-senjska županija u suradnji s Ravnateljstvom civilne zaštite – Službom civilne zaštite Gospić te Stožerom civilne zaštite Ličko-senjske županije i Stožerom civilne zaštite Grada Gospića, organizirala je privremeni prihvat i smještaj za putnike koji su ostali na prometnicama u blizini Gospića. Pročelnik HGSS-a Josip Brozičević dao je komentar na nastali prometni kolaps:

„Svjedoci smo situacija, gdje su baš problemi u prometu uzrokovani neodgovarajućom zimskom opremom. Dakle, ta vozila koja nisu imala zimsku opremu u trenutku su stvorila kolonu. Tad se onemogući prolaz zimskoj službi da može dalje čistiti i onda dolazi do potpunog kolapsa kao što smo svjedoci i na ovim prometnicama, gdje je bilo najgore, a to je Gračac – Obrovac i Gračac – Knin“.

Podsjećamo, prihvat za putnike organiziran je na adresi Miroslava Kraljevića 19, u gospićkoj Gradskoj sportskoj dvorani u kojoj se ujedno nalazi i Privremeni prihvatni centar za izbjeglice iz Ukrajine, a u istome se putnici mogu odmoriti i okrijepiti dok se ne stvore uvjeti za mogućnost nastavka putovanja. Kako doznajemo, trenutno je smješteno oko 200 osoba. Kontakt broj Prihvatnog centra Ličko-senjske županije smještenog u Gospiću je 098/181-7765.

FOTO: Facebook HGSS Stanica Gospić

 

Također provjerite

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Sufinanciranje izrade Strategije razvoja Urbanog područja Gospić za razdoblje 2021.- 2027. godine

Povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Gospića Josip Brozičević potpisao je …

X
Skip to content