Jurica Pađen & Aerodrom novim singlom upozorili na „Varku oko nas“

Objavom hvaljenog studijskog albuma „Dnevni rituali“ Jurica Pađen & Aerodrom potvrdili su status rock giganta, čemu svjedoče sjajni plasmani na top listama diljem regije. Iako se na glazbenoj sceni etablirao još 80-ih godina prošlog stoljeća, ovaj sastav nije prestao isporučivati hitove koji bez obzira na promjene glazbenih trendova pronalaze put kako do publike, tako i do radijskog i televizijskog etera. „Varka oko nas“ jedna je od 13 pjesama koje su našle svoje mjesto na spomenutom studijskom izdanju, a ista je zaživjela u obliku sjajnog videospota za koji režiju potpisuje Tin Majnarić. Gledateljima će biti jako je zanimljivo primijetiti da je spot određeni hommage filmu „Oklopnjača Potemkin“, čuvenog redatelja Segeia Eisensteina. Glazbu i tekst potpisuje Jurica Pađen, dok iza aranžmana stoji čitav bend. U tekstu prožetom simbolikom bend poručuje kako ništa nije onako kako nam se čini na prvu.

„Zanimljivo je napomenuti da je moj prijatelj Saša Antić preslušavao album „Dnevni rituali“ i tijekom preslušavanja mu se odmah na prvu svidjela ‘Varka oko nas’. Nagovarao me da za to snimimo i spot, a tada mi je kliknulo da je u pravu i da bi bilo šteta da ovakva pjesma ne dobije odgovarajući videobroj“, rekao je Jurica Pađen o pjesmi.

Jurica Pađen uvijek je znao pronaći melodiju, stih ili frazu u koju će se publika i kritika zaljubiti na prvo slušanje, što ne čudi s obzirom na činjenicu da je talente brusio u Grupi 220, Parnom Valjku i Azri. U glazbenim krugovima poznat kao vrhunski studijski glazbenik, ali svakako najzapaženiji kao autor bezvremenskih hitova poput “Fratello”, “Što si u kavu stavila” i “Otkazani let”, Pađen se prometnuo u jednu od središnjih figura regionalne rock scene. Osim što na albumu Dnevni rituali pjeva i svira gitaru te usnu harmoniku, Jurica Pađen autor je svih 13 pjesama, a potpisuje i produkciju uz Hrvoja Prskala i Marija Domazeta.

TEKST/SLIKA: CROATIA RECORDS

Također provjerite

Klaster Lika Destination i PP Velebit održali radionicu u sklopu projekta “Uloga i prava javnosti u zaštiti okoliša u Lici”

Klaster Lika Destination, u suradnji s osnovnom školom dr. Jure Turića u Gospiću i Parkom …

X
Skip to content