U ŽABICI SVEČANO OTVOREN I BLAGOSLOVLJEN SAMOSTAN KLAUZURNIH SESTARA KARMELIĆANKI

U Žabici je danas upriličeno otvorenje i blagoslov novog samostana klauzurnih sestara karmelićanki, koji nosi naziv Presveto Srce Isusovo.

Biskup gospićko-senjski mons. Zdenko Križić uputio je na početku pozdrav prisutnim nadbiskupima i biskupima, predstavnicima senjskog kaptola, svim svećenicima, redovnicima i redovnicama. Također, pozdravio je i provincijala te zajednicu karmelićana koji su prije nekoliko dana došli u Gospić, gdje će pastoralno opsluživati kako naš grad tako i neke okolne župe. Pozdrav oca biskupa upućen je i županu ličko-senjskom Ernestu Petryu, gradonačelniku Grada Gospića Karlu Starčeviću, te svim ostalim načelnicima, gradonačelnicima predstavnicima ustanova, udruga i institucija. Osim toga, poželio je zajednici sestara karmelićanki dobrodošlicu u ovaj kraj naše domovine.

Pitali smo biskupa gospićko-senjskog mons. Zdenka Križića koliko je trenutno sestara karmelićanki smješteno u ovaj novi samostan:

  • „Zasad ih je devet, prije Božića doći će još jedna mlada, pa će ih biti deset za sada, a samostan je otvoren primati i druge koji budu imali poziv za klauzurni zatvoreni stil života“.

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua koji je 2020. godine blagoslovio kamen temeljac ovog samostana. Na kraju je mons. Lingua zazvao Božji blagoslov na samostan, sestre karmelićanke i sve nazočne.

 

 

 

Također provjerite

POVODOM SVJETSKOG DANA CRVENOG KRIŽA ŽUPAN PETRY UGOSTIO PREDSTAVNIKE CRVENOG KRIŽA

U dvorani za sastanke Ličko-senjske županije upriličen je prijem predstavnika Crvenog križa, povodom Svjetskog dana …

X
Skip to content