Svjetski poznata biciklistička utrka CRO Race i ove godine u Otočcu

CRO Race utrka jedna je od najznačajnijih biciklističkih utrka svjetskog kalendara, ali i jedanod najbitnijih sportskih događaja u Republici Hrvatskoj.

I ove godine krajem rujna, točnije od 27. rujna pa do 2. listopada 2022. godine, Hrvatska će biti domaćin sedme po redu međunarodne biciklističke utrke CRO Race u organizaciji tvrtke Top sport events d.o.o..

Već tradicionalno, CRO Race kreće iz Osijeka, domaćina prve etape, koja ove godine završava u Ludbregu. Druga etapa duljine 165 km, na rasporedu je 28. rujna 2022. godine s početkom u 13:00 sati i počinje upravo Otočcu te završava u Zadru i za stanovnike s područja Otočca ovo je možda i najbitnija informacija jer će ovaj sportski spektakl moći pratiti uživo.

Trećeg dana utrke vozi se etapa od Sinja do Primoštena koja se sljedećeg dana nastavlja od Biograda na Moru do Crikvenice. Peta, možda fizički i najzahtjevnija etapa zbog već prisutnog fizičkog umora, ali i izazovnih uspona, vozi se od Opatije do Labina dok se završna, šesta etapa, vozi se od Svete Nedelje do Zagreba, gdje će biti proglašen i ukupni pobjednik CRO Race-a.

CRO Race slovi kao globalni ambasador Hrvatske, a samim time i Otočca jer je važan dio vizije ovog događanja upravo promocija ljepota Hrvatske te promicanje cikloturizma. Doseg koji CRO Race ima, prikazuje se u brojkama u više od 200.000 posjetitelja, od čega je 25.000 stranaca, a sama utrka se prenosi uživo u preko 130 zemalja svijeta.

Značaj utrke vrlo je bitan za turizam, gospodarstvo i promociju cijele Hrvatske kao biciklističke i turističke zemlje. Iz godine u godinu ova manifestacija ocijenjena je s najvišim ocjenama u pogledu organizacije te je stavljena uz bok najvećim svjetskim biciklističkim utrkama na kojoj će sudjelovati dvadeset timova iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI). I ove godine budite dio navijačke podrške i vesele atmosfere biciklistima svjetskog glasa, a za one koji žele znati više i upoznati se sa svim detaljima trase 2. etape utrke, donosimo web poveznicu: Etapa 2: Otočac – Zadar (28.09.2022.) – Etape – CRO Race 2022 .

Grad Otočac

Također provjerite

[VELIKA FOTOGALERIJA] Jesen u Lici 2022. radio-gospic.com

Skip to content