Sastanak župana Ličko-senjske županije sa predstavnicima Sveučilišta u Zagrebu

Održan je radni sastanak župana Ličko-senjske županije sa predstavnicima Sveučilišta u Zagrebu te predstavnicima Udruge uzgajivača buša  na temu razmatranja mogućnosti suradnje na razvoju projekta Centra za razvoj brdsko-planinske poljoprivrede i stočarstva koji za cilj ima revitalizaciju ruralnog prostora i kreiranje preduvjeta za unaprjeđenje životnog standarda stanovništva na brdsko planinskom području u RH sa naglaskom na Jadransku Hrvatsku.

Župan Petry pozdravio je sve prisutne, zahvalio se na dolasku te naglasio temu sastanka, u vidu priprema za manifestaciju „Jesen u Lici“ na kojoj će se prezentirati Centar za razvoj brdsko-planinske poljoprivrede i stočarstva za koja su osigurana inicijalna sredstva za projektnu dokumentaciju u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, a sam Centar je osmišljen kao infrastruktura posvećena digitalnoj tranziciji i razvoju brdsko-planinske poljoprivrede, biljne proizvodnje i ugrožene i izvorne pasmine, animalna proizvodnja, pametna sela, kulinarstvo i gastronomija, logističko-distributivni i sajamski centar.

Prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacija Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga naglasio je kako je Sveučilište u Zagrebu najveće sveučilište u Hrvatskoj te može pružiti veliku pomoć posebice kad su u pitanju razvojni programi i projekti. -„Ličko-senjska županija je jedna od onih županija koja spada u slabije razvijene županije i tu apsolutno podržavamo kao Sveučilište sve razvojne projekte. “

Dekan Agronomskog fakulteta prof. dr. sc. Ivica Kisić naglasio je kako ovaj projekt prirastao srcu jer ima pristup od dole prema gore, te da su poljoprivrednici s područja županije registrirali probleme koje sada zajedno pokušavaju riješiti kroz ovu suradnju koja će trajati duže vrijeme, bar desetak godina kako bi se poboljšala „krvna slika“ poljoprivrede LSŽ.

Također provjerite

U ponedjeljak dio Gospića bez struje.

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Gospića da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše …

X
Skip to content