LIČANI I KRALJICE ŠOKA SREBRNI NA DRŽAVNOJ ZAVRŠNICI HEP TURNIRA U RUKOMETU

Split je domaćin državne završnice Plazma Sportskih igara mladih, a u  legendarnoj dvorani športskog centra Gripe, od 10. do 12. kolovoza odigran je završni HEP turnir u rukometu za najbolje rukometašice i rukometaše 26. sezone.

U napetim finalnim utakmicama, Kraljice šoka (Gospić) nisu uspjele iznenaditi RK Lokomotivu (Zagreb), dok su u muškoj konkurenciji dečki iz RK Ivan Mikanovci bili bolji od Ličana (Gospić). Srebrna medalja, u iznimno jakoj konkurenciji, veliki je uspjeh ekipa iz Gospića i potvrda odličnog rada s mladim talentiranim sportašima. Pobjednici turnira su osigurali i plasman na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati od 16. do 20. kolovoza u Splitu.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 26 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici, ali i sponzori.

Cilj Igara je da budući naraštaji kroz sport, upoznaju sebe, ali i druge, steknu samopouzdanje, razviju osobnost, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike te steknu prijatelje za cijeli život.

Svi rezultati:

Muška konkurencija 2008. godište i mlađi:

  1. RK Ivan Mikanovci (Stari Mikanovci)
  2. Ličani (Gospić)
  3. MRK Ivanić (Ivanić Grad)

 

Ženska konkurencija 2008. godište i mlađi:

  1. RK Lokomotiva (Zagreb)
  2. Kraljice Šoka (Gospić)
  3. 1234 Virovitica (Virovitica)

IZVOR / FOTO: BENJAMIN BAUER / KARLO ŠUTALO

Također provjerite

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Sufinanciranje izrade Strategije razvoja Urbanog područja Gospić za razdoblje 2021.- 2027. godine

Povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Gospića Josip Brozičević potpisao je …

X
Skip to content