U CRKVI SVETIH PETRA I PAVLA PREDSTAVLJENA MONOGRAFIJA „RIBNIK, LIČKI“

Monografija „Ribnik, lički“ predstavljena je jučer u ribničkoj crkvi svetih Petra i Pavla u organizaciji Državnog arhiva u Gospiću. Nakon svete mise knjigu su predstavili recenzenti Ante Bralić sa Sveučilišta u Zadru, Ante Gverić iz zadarskog Državnog arhiva, Ivana Kurtović Budja iz Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, te urednik Ivica Mataija, ravnatelj Državnog arhiva u Gospiću.

Jedan od recenzenata Ante Bralić kazao je između ostaloga kako autorima članaka pogotovo autoru ovakvog zbornika radova treba odati dužno poštovanje njihovom radu, ustrajnosti i ljubavi prema znanstvenom istraživanju i samom mjestu Ribniku koji je itekako bogat povijesnim segmentima naše prošlosti.

Urednik monografije „Ribnik, lički“ dr.sc. Ivica Mataija zahvalio se na kraju svima koji su u protekle dvije do tri godine sudjelovali u ovom dosta zahtjevnom projektu:

  • „Želim se zahvaliti vama Ribničankama i Ribničanima, koji ste nam u tom projektu nesebično pomagali. Pomagali svojim vremenom, svojim sjećanjem i svojom sačuvanom baštinom“. dodao je na kraju Mataija.

Ova monografija objavljena je u nakladi Državnog arhiva u Gospiću kao 35. knjiga edicije Prilozi za povijest Like.

 

Također provjerite

POLICIJSKI SLUŽBENICI PP NOVALJA NASTAVLJAJU S KRIMINALISTIČKIM ISTRAŽIVANJIMA U VEZI SA SUZBIJANJEM KRIMINALITETA DROGA

Policijski službenici Policijske postaje Novalja nastavljaju s provođenjem kriminalističkih istraživanja u vezi suzbijanja kriminaliteta droga, …

Skip to content