U KIC- u GOSPIĆ ODRŽANA RADIONICA VEZANO ZA IZRADU STRATEGIJE RAZVOJA URBANOG PODRUČJA GRADA GOSPIĆA ZA RAZDOBLJE 2021. – 2027.

U KIC-u Gospić danas je organizirano održavanje radionice koja je tematski vezana za izradu Strategije razvoja urbanog područja Grada Gospića za razdoblje 2021. – 2027.  Cilj izrade ove strategije je definiranje zajedničkih smjerova razvoja urbanog područja, predlaganje zajedničkih pravaca djelovanja, olakšavanje provedbe zajedničkih projekata te razvoj zajedničke strateške vizije koja nadilazi administrativne granice i stvara sinergije koje koriste urbanom području u cjelini. Odlukom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Urbano područje Gospić čine Gospić kao grad središte te općine Perušić i Udbina kao sastavnice. Današnju radionicu otvorila je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša, pozdravivši prisutne sudionike i istaknuvši važnost izrade same Strategije:

  • „Strategija razvoja urbanog područja nama u gradu Gospiću, a tako i u Udbini i Perušiću iznimno je bitna zato, što je to podloga, jedan strateški dokument koji će nam služiti za povlačenje sredstava namijenjenih ITU mehanizmu.“

Ukupna sredstva koja će kroz ovaj mehanizam biti na raspolaganju za 22 urbana područja u Republici Hrvatskoj iznose 5,16 milijardi kuna. Voditelji današnje radionice bili su predstavnici tvrtke Apsolon strategija iz Zagreba.

Također provjerite

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Sufinanciranje izrade Strategije razvoja Urbanog područja Gospić za razdoblje 2021.- 2027. godine

Povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Gospića Josip Brozičević potpisao je …

X
Skip to content