ERASMUS + SUSRET U OSNOVNOJ ŠKOLI DR. FRANJE TUĐMANA U LIČKOM OSIKU

Tijekom prošlog tjedna odnosno od 7. do 11. ožujka Osnovnu školu dr. Franje Tuđmana Lički Osik i zajednicu, posjetili su partneri iz Španjolske, Grčke, Portugala, Rumunjske i Bugarske, u sklopu Erasmus+ projekta „Mijenjam škole, mijenjam živote“. Glavni cilj Projekta je prevencija ranog napuštanja školovanja, pomoću uvođenja dobre prakse u školi, putem raznih metoda, kao što su projektna nastava, problemska nastava, zajednice za učenje, kreativnost, učenje putem igre i višestruka inteligencija, čije metode razvija osička škola. Šest učenika iz osnovne škole u Ličkom Osiku također je sudjelovalo u Projektu, a izabrani su na osnovu znanja iz predmeta Engleski jezik.

Osim toga organiziran je posjet Pećinskom parku Grabovača, Memorijalnom centru Nikola Tesla u Smiljanu, Baškim Oštarijama, Kući Velebita u Krasnu, Utočištu za medvjede u Kuterevu, te Majerovu vrilu na rijeci Gackoj.

Osnovna škola dr. Franje Tuđmana Lički Osik, kojoj je ovo prvi Erasmus+ projekt u kojem je sudionik, pohvaljena je od strane drugih europskih koordinatora za dobru organizaciju, metodički pristup i provođenje dobre prakse u nastavi.

IZVOR / FOTO: TAJANA PUŠKARIĆ – OŠ DR. FRANJE TUĐMANA LIČKI OSIK

 

Također provjerite

POVODOM SVJETSKOG DANA CRVENOG KRIŽA ŽUPAN PETRY UGOSTIO PREDSTAVNIKE CRVENOG KRIŽA

U dvorani za sastanke Ličko-senjske županije upriličen je prijem predstavnika Crvenog križa, povodom Svjetskog dana …

X
Skip to content