Gospićki prvašići posjetili kulturne ustanove

U sklopu aktivnosti koje se provode kroz e-twinning projekt „Kulturne i javne ustanove zavičaja“,  jučer su gospićki prvašići posjetili Kulturno Informativni centar i Radio Gospić gdje su se upoznali s važnosti radija kao medija, načinom realizacije programa i ulogom radijskog voditelja. Posebno je djeci bilo zanimljivo u studiju gledati na koji način se voditelji pripremaju i uključuju u eter. Osim toga, obišli su i Samostalnu narodnu knjižnicu Gospić gdje su se upoznali s knjižnom građom i ostalim sadržajima. Kroz ovaj projekt, koji traje cijelu godinu učenici će obići ustanove poput Pučkog otvorenog učilišta, Muzeja Like Gospić, Javne vatrogasne postrojbe Gospić. Cilj ovog projekta pojašnjava učiteljica Sanja Puškarić Delač:

-„ Zamisao je da prvo mi djeca glumimo turiste pa obilazimo naše kulturne i javne ustanove, a onda ćemo raditi svoje digitalne knjige i slikovnice gdje ćemo mi onda biti turistički vodiči pa ćemo našim partnerima iz drugih zemalja i škola u Hrvatskoj predstavljati kulturne i javne ustanove koje smo tijekom trajanja ovog projekta posjetili.“

Namjera je da djeca saznaju koje se javne i kulturne ustanove nalaze u njihovom gradu te da na zanimljiv način nauče nešto o njima i prenesu znanje drugoj djeci pomoću digitalnih alata kojima će izraditi e-knjigu.

Također provjerite

U PAGU ODRŽANA KONFERENCIJA “TURIZAM 365-ODRŽIVOST OTOKA PAGA”

Gradonačelnik Novalje Ivan Dabo nazočio je jučer Konferenciji “Turizam 365 – održivost i inovativnost otoka …

X
Skip to content