POTPISANI UGOVORI S PRVIM KORISNICIMA KOJI ULAZE U PROGRAM INKUBACIJE / AKCELERACIJE RAZVOJNOG CENTRA LSŽ

Povodom „Dana otvorenih vrata“ danas je upriličeno potpisivanje ugovora Razvojnog centra Ličko – senjske županije s prvim korisnicima odnosno poduzetnicima i obrtnicima koji ulaze u Program inkubacije /akceleracije. Također, potpisan je ugovor i s Razvojnom agencijom Ličko – senjske županije. Prisutne je na samom početku pozdravio i poželio dobrodošlicu ravnatelj Razvojnog centra Ličko – senjske županije Mile Milković istaknuvši kako se nada da će se zajedničkim snagama ostvariti poduzetnički napredak u našoj županiji što je u konačnici trenutni prioritet. Osim toga dodao je kako se postavljaju ciljevi kroz Program inkubacije / akceleracije i posebno bodovanje unutar toga:

  • „Ne možemo nikoga zanemariti, ne možemo nikoga odbiti, ali možemo dati prednost kroz bodovanje određenim djelatnostima. Nama bi stvarno bilo u cilju da ovdje bude možda 90 % IT sektora što bi privuklo još više mladih ljudi. Jel’ to realno u ovom trenutku, to je pitanje, ali definitivno nam to je cilj. Mi ćemo kroz svoje djelovanje, kroz svoj rad i kroz unaprjeđenje ovog centra stvarati i dovoditi nove tehnologije koje će njima biti alat da bi oni to uspjeli ostvariti“.

Župan ličko – senjski Ernest Petry kazao je kako je Ličko – senjska županija inicijator otvaranja Razvojnog centra koji je realiziran putem Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u suradnji s Razvojnom agencijom Ličko – senjske županije. Uz to je istaknuo viziju dugoročnog razvoja ove ustanove:

  • „ Dugoročno razvoj ove ustanove vidimo na način da ćemo prostorije u ovoj ustanovi davati u zakup uz subvenciju Ličko – senjske županije, koja će u narednom periodu iznositi poticaj odnosno subvenciju od preko 200.000,00 eura u kunskoj protuvrijednosti. Svaki poduzetnik, do tri godine osnovana firma će imati subvenciju od Ličko – senjske županije u iznosu od 80 %, nakon toga i nakon proteka od tri godine ima subvenciju 60%, pa 40 % dok poduzetnici i obrtnici samostalno ne stasaju“.

Ugovore su danas s Razvojnim centrom Ličko – senjske županije potpisali Geoplan d.o.o. Gospić, Lika-Bau obrt za građevinske usluge, Laudon Travel obrt za turizam, Libro Lika d.o.o. Senj, Lagosta d.o.o. i Fema d.o.o. a nakon potpisivanja ugovora župan Petry i ravnatelj Razvojnog centra Milković uručili su ključeve prvim korisnicima.

Također provjerite

Zbog loših vremenskih uvjeta misa povodom svetoga Marka umjesto u Budaku bit će služena u crkvi u Ličkom Osiku

Blagdan je svetoga Marka. Iz župe svetoga Josipa Lički Osik, u čijem sastavu je i …

X
Skip to content