Izvješće PU Ličko-senjske o događanjima tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga U noći s 11. na 12. studenog, policijski službenici su na području Policijske uprave ličko-senjske alkotestirali 56 vozača od kojih su 3 vozača bila pod utjecajem alkohola, te je najviša utvrđena koncentracija 1,86 g/kg izmjerena u Gospiću. Tijekom proteklog vikenda utvrđeno je 50 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 13. studenog u Senju kod 63-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.97 g/kg). Podsjećamo vozače da je od danas do 15. travnja iduće godine propisana obveza korištenja zimske opreme. Obvezna uporaba zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika, izuzev vozila oružanih snaga Republike Hrvatske.

Policijska postaja Senj zaprimila je 14. studenog u 22,21 sati dojavu da su u Senju na osobni automobil u vlasništvu 46-godišnjaka bačene eksplozivne naprave. U događaju nema ozlijeđenih osoba, te se na mjestu događaja obavlja se očevid kojim rukovodi zamjenica općinske državne odvjetnice iz Rijeke.

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom s područja Općine Plitvička Jezera, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje. Sumnjiči se da je u subotu, 13. studenog putem mobilnog uređaja prijetio ubojstvom 21-godišnjaku. On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Također provjerite

Zbog loših vremenskih uvjeta misa povodom svetoga Marka umjesto u Budaku bit će služena u crkvi u Ličkom Osiku

Blagdan je svetoga Marka. Iz župe svetoga Josipa Lički Osik, u čijem sastavu je i …

X
Skip to content