RUKOMETAŠIMA GOSPIĆA PORAZ U POSLJEDNJIM SEKUNDAMA UTAKMICE

Nakon tjedan dana priprema za veoma bitnu utakmicu seniori Rukometnog kluba „Gospić“ došli su do 3. kola 1. HRL jug u kojem su otputovali u Rijeku gdje ih je ugostila MRK Kozala. Veoma oslabljeni sastav bez Ante Sakića i Šime Markića, te s viroznim Ivanom Matulovićem odlično je parirao godinama standardnom prvoligašu iz Rijeke.

Tijekom utakmice gledatelji su mogli vidjeti 7 preokreta rezultata i čak 23 izjednačenja, a u trileru su u posljednjim sekundama utakmice dva boda ipak otišla domaćinu.

Vodili su domaćini s dva pogotka prednosti do 8. minute utakmice (7:5) kada pogotcima Petrovića, Suknaića i Jelića Gospićani prelaze u vodstvo 8:7. Odličan obrambeni i napadački ritam zadržali su gosti u narednih desetak minuta u kojima prelaze u vodstvo, a u tri navrata golovima Suknaića, Petrovića i Antića i do 3 pogotka prednosti (11:8, 13:10, 14:11). Domaćin se nije predavao te u 24. minuti nadoknađuje zaostatak i preokreće rezultat (16:15), a na odmor ipak pogotkom Čovića rukometaši Gospića odlaze s minimalnom prednošću 18:17.

Veoma loš ulazak u nastavak utakmice ekipi Kozale omogućuje prelazak u novo vodstvo (21:20). Između 37. i 55. minute gotovo neprestano vodstvo, nerijetko i po 2 pogotka prednosti (26:24, 28:26), a u 47. pogotkom Dželalije i +3 (29:26) domaći igrači stižu te semafor u 55. minuti pokazuje 35:35, a u 58. minuti i vodstvo domaćina 37:35.

Novo zbijanje redova donijelo je gospićkim rukometašima dvije obrane i dva efikasna napada (Petrović i Jelić), a pogodak Deželjina 24 sekunde prije kraja doveo ih je u još jedan zaostatak (37:38). Trener Pavelić se odlučuje na pozivanje minute predaha tijekom koje je dogovorena akcija sa sedam igrača (bez golmana) koju 5 sekundi prije kraja Antić ne usjeva realizirati i donijeti svojoj ekipi neriješen rezultat.

Velika je tuga među igračima jer je izgubljena “dobivena” utakmica, ali i određena doza zadovoljstva zbog prikazanog otpora unatoč izostanku veoma bitnih igrača.

MRK KOZALA – RK GOSPIĆ 38:37 (17:18) – Petrović (11), Dželalija (7), Jelić (6), Antić (3), Bilić (3), Suknaić (2), Čović (2), Matulović (1), Udiljak (1), Kovačević (1).

 

 

 

Također provjerite

Zbog loših vremenskih uvjeta misa povodom svetoga Marka umjesto u Budaku bit će služena u crkvi u Ličkom Osiku

Blagdan je svetoga Marka. Iz župe svetoga Josipa Lički Osik, u čijem sastavu je i …

X
Skip to content