Otvoren Razvojni centar Ličko-senjske županije

Razvojni centar Ličko-senjske županije otvorio je vrata svojim korisnicima uz prisustvo premijera Andreja Plenkovića, ministara Butkovića, Vučković i Brnjac, župana Ernesta Petryja, predsjednika županijske skupštine LSŽ Marijana Kustića, gradonačelnika i načelnika naše županije i ostale uvažene goste. Glavni cilj centra jest stvaranje središnjeg mjesta za pružanje profesionalnih poslovnih usluga poduzetnicima na području Ličko-senjske županije te razvoj poduzetništva kroz usluge poduzetničkog inkubatora, akceleratora i postrojenja za preradu voća i meda.

Ravnatelj Razvojnog centra Ličko-senjske županije Mile Milković naglasio je kako će Razvojni centar biti jamac svakom postojećem, budućem, malom i srednjem poduzetniku s područja županije, te dodao kako će prerađivački sektor biti jedan od važnijih elemenata ovog centra. Iskoristio je priliku i zahvalio predsjedniku Vlade RH na podršci, svim resornim ministarstvima, Ličko-senjskoj županiji, partneru Gradu Gospiću i Razvojnoj agenciji Ličko-senjske županije.

Župan Ličko-senjske županije Ernest Petry zahvalio se svima te naglasio kako je ponosan da se ovakva ustanova nalazi na području Grada Gospića te da će davati podršku svim poduzetnicima, obrtnicima s područja županije.

Zadovoljstvo realizacijom ovog projekta vrijednog gotovo 19 milijuna kuna koji će omogućiti mnogima u Ličko-senjskoj županiji da realiziraju svoje ideje, izrazio je  predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Siguran je da će ulaganja u ovakve projekte diljem Hrvatske omogućiti mladima da prate globalne trendove.

Nakon svečanog otvaranja uslijedio je obilazak novootvorenog Razvojnog centra Ličko-senjske županije.

 

Također provjerite

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Sufinanciranje izrade Strategije razvoja Urbanog područja Gospić za razdoblje 2021.- 2027. godine

Povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Gospića Josip Brozičević potpisao je …

X
Skip to content