Održana radionica „SPORTSKI IDENTITET“

U KIC-u Gospić održana je radionice iz područja sportske psihologije pod nazivom „SPORTSKI IDENTITET“.  O ovoj, za mlade sportaše i njihove trenere, bitnoj temi govorila je profesorica psihologije Vesna Hude, a sudjelovale su četiri grupe sportaša sa svojim trenerima koji su se  upoznali s pojmom sportskog identiteta i njegovim utjecajem na sportsku karijeru. Predavačica Hude pojašnjava što je zapravo sportski identitet.

– „ Sportski identitet možemo definirati otprilike ovako, kao stupanj prihvaćanja te uloge sportaša. To bi zapravo značilo da oni sportaši koji imaju jaki sportski identitet zapravo sport stavljaju poprilično u fokus svog života, da se sve nekako vrti oko sporta. Pa se nešto za školu radi prije treninga, nešto kasnije. Dakle, nemaju cijeli dan na raspolaganju nego se vrlo rano uče organizacijskim vještinama i onda negdje idu za time da budu što uspješniji. “

Sportski identitet jest stupanj u kojem se pojedinac identificira s ulogom sportaša. Kada su mladi sportaši u pitanju, cilj je ostvarivanje što duže i što kvalitetnije sportske i obrazovne karijere, stvaranje dobrih uvjeta za školovanje te pomoć u usklađivanju obveza u sportu i obrazovanju.

Radionica je održana u organizaciji Kulturno Informativnog Centra Gospić i RK Gospić u suradnji s profesoricom psihologije Vesnom Hude.

Također provjerite

ODLUKA O ISPLATI JEDNOKRATNOG NOVČANOG PRIMANJA KORISNICIMA MIROVINE RADI UBLAŽAVANJA POSLJEDICA RASTA TROŠKOVA ŽIVOTA

Općina Brinje obavještava građane da je Vlada Republike Hrvatske  donijela Odluku o isplati jednokratnog novčanog …

X
Skip to content