BROJNI SADRŽAJI U NP SJEVERNI VELEBIT POVODOM OBILJEŽAVANJA MJESECA HRVATSKOG TURIZMA

U obilježavanje Mjeseca hrvatskog turizma uključila se i Javna ustanova Nacionalni park Sjeverni Velebit. Kroz mjesec listopad pripremili su puno zanimljivih sadržaja odnosno aktivnosti od kojih svakako vrijedi istaknuti jedinstvenu izložbu speleofotografija pod nazivom „Svemir pod nogama“ autora Dinka Stopića. Izložba je postavljena u prizemlju  Kuće Velebita do 15. studenoga , a besplatna je za sve posjetitelje. Ravnateljica JU NP Sjeverni Velebit, Irena Glavičić Sertić pojašnjava kako su fotografije koje prikazuju ljepote hrvatskog podzemlja po svemu posebne, jer su nastale u specifičnim uvjetima:

  • „Želja Parka prirode Velebit i Nacionalnog parka Sjeverni Velebit je dati naglasak na važnost podzemlja. Prije mjesec dana imali smo i jednu radionicu koja se ticala jedne životinje, dakle o šišmišima.“

Kad je riječ o broju posjetitelja, Glavičić Sertić dodaje kako je broj posjetitelja tijekom ove godine bez obzira na situaciju s koronakrizom na zadovoljavajućoj razini.

  • „Brojevi su jednaki kao i 2019. godine. Očito nas je izolacija i samoizolacija i ova korona malo natjerala da više boravimo u prirodi, što je dobro. Broj posjetitelja je u rastu u odnosu na 2020. , ali još uvijek nismo dostigli 2019. godinu.“

Također, od 15. do 31. listopada Nacionalni park Sjeverni Velebit ponudio je popust na sve obiteljske ulaznice po vrlo promotivnim cijenama:

  • „Obiteljska ulaznica za Kuću Velebita koja inače košta 100 kn sada je 65 kn. Isto tako za Park koja je 115 kn sada je 74 kn i imamo kombiniranu obiteljsku ulaznicu. Imamo posjetitelje koji posjete i Kuću Velebita i Park. Umjesto 180 kn platiti će 117 kn.“ ističe na kraju ravnateljica Parka Irena Glavičić Sertić, te poziva zainteresirane da svakako dođu i uživaju u ljepotama Nacionalnog parka Sjeverni Velebit.

 

Također provjerite

Zbog loših vremenskih uvjeta misa povodom svetoga Marka umjesto u Budaku bit će služena u crkvi u Ličkom Osiku

Blagdan je svetoga Marka. Iz župe svetoga Josipa Lički Osik, u čijem sastavu je i …

X
Skip to content