ŽUPAN LIČKO – SENJSKI ERNEST PETRY POTPISAO UGOVORE ZA DODJELU POTPORA POLJOPRIVREDNICIMA

U Kabinetu župana danas su potpisani Ugovori za dodjelu potpora korisnicima u poljoprivredi, a sukladno usvojenom Programu potpora poljoprivredi na području Ličko-senjske županije za 2021. godinu. Ugovori su se potpisali po sljedećim mjerama:

  • Potpore za nabavku mehanizacije, strojeva i opreme za primarnu poljoprivrednu proizvodnju u ukupnom iznosu od 183.349,33 kn;
  • Potpore za sufinanciranje troškova pokretanja i modernizacije primarne poljoprivredne proizvodnje mladim poljoprivrednicima u ukupnom iznosu 413.412,34 kn;
  • Potpore za sufinanciranje troškova prelaska na ekološku poljoprivrednu proizvodnju u ukupnom iznosu 7.442,27 kn.

Vezano za same mjere župan Ličko – senjske županije Ernest Petry posebno je naglasio:

  • „Potičemo OPG – ovce da se što više posvete bavljenju poljoprivredom, da bi Ličko – senjska županija imala proizvode iz svojih autohtonih OPG – a koji će danas sutra biti definitivno za razvoj poljoprivrede na području Ličko – senjske županije, a samim time i stočarstva“.

Pozicioniranje naše županije je u prirodnim resursima, od poljoprivrede, turizma, stočarstva drvne industrije i obnovljivih izvora zelene energije.

  • „U nadolazećem razdoblju će Županija pripremati i ostale mjere kako bi sadržali OPG – ovce i digli proizvodnju autohtonih proizvoda od stočarstva do prerade mesne industrije, ali i poljoprivrednih proizvoda“. – dodao je Petry.

Sveukupni iznos dodijeljenih potpora temeljem današnjih ugovora iznosi 604.203,94 a zajedno sa ranije dodijeljenim potporama razvoju poljoprivrede tijekom ove godine ukupno je odobreno  945.671,84  kn, čime su osigurana sredstva za potpore u poljoprivredi proračunom Ličko – senjske županije za 2021. godinu iskorištena.

 

 

 

 

Također provjerite

U ponedjeljak dio Gospića bez struje.

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Gospića da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše …

X
Skip to content