Saint Christoper Racing Teamu iz Gospića srebro zlatnog sjaja na Prvenstvu Hrvatske kružnih utrka

Završilo je Prvenstvo Hrvatske kružnih utrka, naš klub iz Gospića je osvojio SREBRO ZLATNOG SJAJA.

Kao što smo najavljivali prošlog vikenda su se održavale dvije posljednje utrke Prvenstva Hrvatske kružnih utrka u Brnu u Češkoj. Subota je bila izvanredan dan za naše vozače gdje su svi redom briljirali i približili se vodećem Dubrovnik Racingu na svega 18 bodova zaostatka. Na nedjeljnoj utrci se tako odlučivalo o klupskom Državnom prvaku kružnih utrka Prvenstva Hrvatske. Nažalost naš vozač Sandro Babić, koji je bio vodeći za Državnog prvaka grupe 1, već na kvalifikacijskom treningu odustaje zbog kvara motora na svojoj Škodi Fabiji 1.4. i nije bilo vremena do utrke otkloniti kvar. Već tada je bilo jasno da će naš klub osvojiti drugo mjesto. Ipak žal nije bio prevelik, jer je svojim nastupom na utrci njegov klupski kolega Nino Jeličić sa svojim VW Polom 1.4 osvojio naslov Državnog prvaka grupe 1. Tako je Sandro Babić završio sezonu kao prvak klase 2, i drugi u grupi 1. Nino Jeličić prvak grupe 1, prvak klase 1 i 3. mjesto klase 3.
Posebno je briljirao naš Grega Šimunovič koji se okitio titulom Državnog prvaka Grupe 5 sa svojim Porsche Caymanom GT4 i vice prvakom grupe 2 sa svojim Suzuki Swiftom 1.6, te je osvojio ukupno 2. mjesto klase 6.
Naš klub Saint Christopher Racing Team, okitio se tako kao debitant titulom vice prvaka Države PH kružnih utrka, iza Dubrovnik Racinga koji već dugi niz godina nastupa i odnosi pobjedu, a dugi niz godina nastupa i Ragusa Racing, klub iz Dubrovnika koji je osvojio ukupno 3. mjesto.
Važno je naglasiti da se naš klub svih 10 utrka prvenstva našao na postolju.
Zbog svega navedenog, istina je da su naši hrabri vozači svom klubu osvojili SREBRO ZLATNOG SJAJA, i za nas su oni istinski prvaci.
Hvala Vam što ste nas učinili ponosnima!

Izvor/foto: SCRT

Također provjerite

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Sufinanciranje izrade Strategije razvoja Urbanog područja Gospić za razdoblje 2021.- 2027. godine

Povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Gospića Josip Brozičević potpisao je …

X
Skip to content