ODRŽANA RADIONICA ZA ENERGETSKU OBNOVU OBITELJSKIH KUĆA

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u suradnji s Ličko-senjskom županijom danas je u dvorani Pučkog otvorenog učilišta „Dr. Ante Starčević“ Gospić održao besplatnu radionicu za energetsku obnovu obiteljskih kuća, na kojoj su zainteresirani građani mogli doznati više o uvjetima i načinu prijave na poziv te dobiti odgovore na svoja pitanja. Naime, Fond je prije dva tjedna objavio Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća u sklopu kojeg je predviđeno financiranje u ukupnom iznosu od 300 milijuna kuna za obnovu domova diljem Hrvatske. Maja Rajčić, dipl.ing.el., načelnica sektora za energetsku učinkovitost Fonda naglasila je kako ovakve radionice provode u svim većim gradovima u Republici Hrvatskoj, a ono za što građani pokazuju najviše interesa je postavljanje fasade.

-„ Do sada u komunikacija s građanima shvatili smo da najviše interesa ima zapravo za postavljanje fasade, za zamjenu vanjske stolarije i postavljanje nekih sustava obnovljivih izvora energije, najčešće za grijanje ili fotonaponskih sustava za proizvodnju električne energije. „

Kako pojašnjava Rajčić, same prijave započinju 14. listopada u 9 sati putem prijavne aplikacije tako da će svi u isto vrijeme početi raditi na prijavama. Prijavna aplikacija je dorađena u odnosu na prošlu godinu, a sam tijek je ponešto izmijenjen. Aplikacija je dorađena tako da korisnika vodi kroz svaki korak i zapravo mogućnost greške smanjuje na minimum, a ono što je novost je to da je omogućeno svima onima koji smatraju da nisu toliko informatički napredni da  mogu uzeti pomoć od bilo koga i ta pomoć se može sufinancirati iznosom od 500,00 kuna.

Također provjerite

Zbog loših vremenskih uvjeta misa povodom svetoga Marka umjesto u Budaku bit će služena u crkvi u Ličkom Osiku

Blagdan je svetoga Marka. Iz župe svetoga Josipa Lički Osik, u čijem sastavu je i …

X
Skip to content