PU ličko-senjska: evidentirana 3 kaznena djela, 13 prometnih nesreća i 5 narušavanja javnog reda i mira.

Tijekom proteklog vikenda (9. – 12. srpnja 2021. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su 3 kaznena djela, 13 prometnih nesreća i 5 narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom, 48-godišnjakom i 20-godišnjakom (svi iz Otočca) zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo prisile prema službenoj osobi.  Sumnjiče se da su jučer oko 1.40 sati u Otočcu, tijekom postupanja fizički napali i prijetili policijskim službenicima, pokušavajući ih spriječiti u daljnjem obavljanju poslova iz nadležnosti policije.  Oni su uhićeni, predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava protiv biti će podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

Sedam prometnih nesreća je s ozlijeđenim osobama i to dvije u kojima su četiri osobe teško ozlijeđene i pet prometnih nesreća s lakše ozlijeđenim osobama. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Korenice (2) i Senja (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu kojima je utvrđeno 189 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od toga 74 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja,  40 prekršaja nevezanja sigurnosnim pojasom i 8 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Karlobagu kod 56-godišnjeg hrvatskog državljanina (2,30 g/kg).

 

IZVOR/FOTO: PULSŽ

Također provjerite

Ostao bez novca i traktora

Policijski službenici Policijske postaje Gospić zaprimili su kaznenu prijavu 41-godišnjaka iz Gospića da je prevaren …

X
Skip to content