Dodijeljena priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi u Gospiću

Povodom svjetskog dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Hotelu „Ana“ u Gospiću održana je dodjela priznanja Dobrovoljnim darivateljima krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Gospić. Dopredsjednik GDCK Gospić Željko Mataija pozdravio je sve prisutne, a posebno darivatelje, čestitao im na priznanjima te zahvalio na onome što čine za dobrobit svih stanovnika i zdravstvenog sustava.

Prigodne riječi uputila je i zamjenica gradonačelnika Kristina Prša izrazivši  kako su Grad Gospić, a i ona osobno, jako ponosni na GDCK Gospić jer je to društvo jedno od najboljih u Hrvatskoj upravo po akcijama dobrovoljnog darivanja s obzirom na odaziv darivatelja koji su uvijek tu kada treba, te koji su pokazali i u Petrinji da su dorasli svakom zadatku. Naglasila je kako cijela Hrvatska može biti ponosna na grad Gospić i sugrađane koji uvijek daju svoj doprinos, pa tako i darivanjem krvi.

Župan ličko-senjski Ernest Petry zahvalio je darivateljima na dugogodišnjem darivanju krvi, posebno onima koji su darovali krv 75 puta naglasivši kako je to nešto dragocjeno i to je najviše što čovjek može dati od sebe. Također, najavio je kako mogu očekivati veliku podršku županije i njega kao župana te da se mogu obratiti ukoliko im je nešto potrebno, od prijevoza do sredstava.

Ravnatelj GDCK Gospić Vlado Brkljačić zahvalio se dobrovoljnim darivateljima na svemu što čine, ali i volonterima, te zamjenici Prša i županu Petryju na podršci.

Za 10 puta darovanu krv zahvalnice je uručila članica Skupštine Glavnog odbora GDCK Gospić Maja Mataija, za 20 i 30 puta zahvalnice je uručio dopredsjednik GDCK Gospić Željko Mataija, darivateljima koji su 40 puta darovali krv zahvalnice je uručio ravnatelj GDCK Gospić Vlado Brkljačić, zamjenica gospićkog gradonačelnika Kristina Prša uručila je zahvalnice za 50 puta darovanu krv, te župan ličko-senjski Ernest Petry za 75  puta darovanu krv. Nakon podjele održana je i prigodna zakuska i druženje.

 

Također provjerite

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Sufinanciranje izrade Strategije razvoja Urbanog područja Gospić za razdoblje 2021.- 2027. godine

Povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Gospića Josip Brozičević potpisao je …

X
Skip to content