Obavijest o uklanjanju snijega i leda

Sukladno člancima 110., 111. i 112. Odluke o komunalnom redu („Službeni vjesnik grada Gospića“ broj 07/19),obavještavamo pravne i fizičke osobe, vlasnike i posjednike građevina i građevinskog zemljišta uz javne prometne površine na obavezu uklanjanja snijega i leda s pločnika uz nekretninu.

Snijeg i led s krovova zgrada čisti se kada postoji mogućnost odrona i ugrožavanja sigurnosti prolaznika i vozila. Snijeg i leda s krovova zgrada dužni su ukloniti (čistiti) vlasnici zgrada.

Također, građani se obavještavaju da je zabranjeno iznošenje i gomilanje snijega iz dvorišta, vrtova i drugih slobodnih površina na ulice i pješačke staze, bacanje snijega ispred zgrade na ulicu, zatrpavanje snijegom slivnika i šahtova te deponiranje snijega i leda u parkove i zelene površine.

Ukoliko gore navedene obveze ne učine, komunalni redar dostavit će obavijest s rokom uklanjanja snijega i leda.

 A ako pravne i fizičke osobe, odnosno vlasnici i posjednici nekretnina ne postupe po obavijesti redara  nadležni upravni odjel Grada Gospića naručit će čišćenje snijega i leda od ovlaštene pravne ili fizičke osobe i troškove naplatiti od obveznika.

Za postupanje protivnom propisanim odredbama predviđene su i novčane kazne.

GRAD GOSPIĆ

Također provjerite

NAJAVA: ODAVANJE POČASTI JOSIPU JOVIĆU, PRVOM HRVATSKOM REDARSTVENIKU I OBILJEŽAVANJE 32. GODIŠNJICE AKCIJE „PLITVICE“

Sutra, 31. ožujka 2023. godine, s početkom u 11 sati, na Plitvicama će se obilježiti …

X
Skip to content