Ivan Bronzović “Od danas ćemo se potruditi svoje glave nositi sami”

GOSPIĆ – Održana je 34. redovna sjednica Vijeća grada Gospića. Na samom početku, sada već nezavisni vijećnik Ivan Bronzović,  istaknuo je da su  članovi koji su u vijeće ušli kao dio koalicije okupljene oko HDZ-a, sada članovi kluba Nezavisnih vijećnika i HSS-a. Posljedica je to nezadovoljstva višegodišnjom situacijom i ne funkcioniranjem kluba HDZ-a i koalicijskih partnera.

„Smatram da će suradnja i dalje biti dobra te ćemo podržati sve odluke koje su za dobrobit grada Gospića, ali od danas ćemo se potruditi svoje glave nositi sami”

Na aktualnom satu sjednice Vijeća grada Gospića pitanja su postavljali vijećnici Marijan Brkljačić(Nezavisni vijećnik) i Petar Đapić(vijećnik HDZ-a). Brkljačića su zanimali radovi na gradskom groblju te je izrazio nezadovoljstvo slabom vidljivošću pješačkih prijelaza u samom centru grada, na što mu je odgovor dao gradonačelnik Karlo Starčević.

„Na groblju se kopa i gradi kosturnica za žrtve 2. svjetskog rata i trebala bi biti gotova sljedeći tjedan. Što se tiče pješačkih prijelaza imamo manji problem zbog žalbe bivšeg koncesionara na novi javni natječaj, no to će se riješiti.“

Petra Đapića je zanimalo uvijek aktualno pitanje vezano za završetak radova u  Budačkoj ulici na što je gradonačelnik imao spreman odgovor.

„Konačno da mogu sa ove govornice poručiti svim građanima grada Gospića da isključivu ingerenciju nad Budačkom ulicom koja je državna cesta imaju Hrvatske ceste.“

Izdvojimo da je predstavljen projekt Širokopojasnog interneta vrijedan nešto manje od 100 milijuna    kuna koji je jednoglasno usvojen, te da će se grad Gospić zadužiti  3,5 milijuna kuna za realizaciju projekta  kojim će se 1616 rasvjetnih tijela zamijeniti led lampama. Pročelnica Ivana Kaleb Asić smatra da će se kroz tu uštedu kredit sam sebe otplaćivati.

Također provjerite

Otvorene prijave za 7. Brinje Trail

U organizaciji Atletskog kluba Maksimir u subotu, 4. svibnja, održat će se 7. Brinje Trail. …

X
Skip to content