U TIJEKU JE PROVEDBA PROJEKTA „RAZMINIRANJE I DRUŠTVENO – GOSPODARSKA INTEGRACIJA“

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske (MUP), Ravnateljstvo civilne zaštite u suradnji s istraživačkom agencijom Ipsos provodi veliko nacionalno istraživanje kojem je cilj prikupiti podatke o osobama stradalima od mina i neeksplodiranih ubojnih sredstava po završetku ratnih operacija. Istraživanje je dio Švicarsko-hrvatskog programa suradnje u projektu naziva “Razminiranje i društveno-gospodarska integracija”. Aktivnosti razminiranja zaštićenih šuma i šumskog zemljišta Kotar šume su završene i u tijeku je druga komponenta projekta, društveno-gospodarska integracija žrtava mina i članova njihovih obitelji. Podaci o osobama stradalima od mina i njihovim obiteljima prikupljat će se na području svih županija Republike Hrvatske uključujući i Grad Zagreb, putem terenskog anketiranja kroz ispunjavanje „Upitnika o minskoj žrtvi“. Tako prikupljeni podaci ući će u jedinstvenu bazu podataka o osobama stradalima od eksplozivnih ostataka rata (EOR).  Baza podataka neće biti javno dostupna već će pristup imati samo ovlaštene osobe.
U uvjetima COVID-19 pandemije, terensko će se anketiranje provesti na način da će anketari Ipsos-a poštivati sve epidemiološke mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Tijekom provedbe terenskog anketiranja, posebna pažnja bit će posvećena podacima o članovima obitelji žrtava mina, njihovom zdravstvenom statusu s indikatorima fizičkog, mentalnog i socijalnog funkcioniranja, ograničenjima zbog fizičkih i/ili mentalnih poteškoća, kao i subjektivnoj percepciji zdravlja, stresa te načinima suočavanja sa stresnim događajima.
Sudjelovanje u anketi je dobrovoljno te se provodi u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Za ispunjavanje upitnika bit će potreban izričiti pristanak/potpisana izjava. Za više informacija kontaktirajte Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a, na telefon 021/798-867, ili na besplatni info broj 0800 333 343 od ponedjeljka do petka, u vremenu od 8 – 16 sati.

IZVOR I FOTO : MUP RH

Također provjerite

U ponedjeljak dio Gospića bez struje.

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Gospića da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše …

X
Skip to content