LAG LIKA: Traju prijave za LAG Natječaj iz Mjere 6.1.1., mogućnost produljenja istog vrlo izvjesna

U tijeku su prijave za  LAG Natječaj za Mjeru 6.1.1. Potpora mladim poljoprivrednicima temeljem Lokalne razvojne strategije LAG-a LIKA za razdoblje 2014.-2020.  Prijave su otvorene do 27. travnja 2020. godine, međutim sukladno trenutnoj situaciji povezanoj s pandemijom koronavirusa, kako doznajemo od LAG-a Lika, u planu je i produženje navedenog Natječaja, o čemu će LAG LIKA na vrijeme izvijestiti javnost. U produženje će se ići prvenstveno radi situacije oko koronavirusa, kako bi korisnici imali što više vremena pravodobno pripremiti i dostaviti prijave.

Podsjećamo, na LAG Natječaj mogu se prijaviti mladi poljoprivrednici koji na dan podnošenja zahtjeva za potporu nemaju više od 40 godina (dan prije navršavanja 41 godine starosti), posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po prvi put na jednom poljoprivrednom gospodarstvu postavljeni kao nositelj, odnosno odgovorna osoba poljoprivrednog gospodarstva, a u slučaju trgovačkog društva mladi poljoprivrednik je odgovorna osoba isključivo ako je vlasnik najmanje 50% temeljnog kapitala društva, ali ne duže od dvadeset četiri mjeseca prije podnošenja Zahtjeva za potporu; te pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u standardnom ekonomskom rezultatu od 8.000 do 49.999 EUR, a imaju sjedište/prebivalište na području LAG-a LIKA (Brinje, Donji Lapac, Gospić, Gračac, Karlobag, Lovinac, Perušić, Plitvička Jezera, Rakovica, Senj, Udbina, Vrhovine).
Potpora po korisniku iznosi 370.625,00 HRK ukoliko će poljoprivreda biti glavno zanimanje i korisnik će biti obveznik socijalnih doprinosa po osnovi poljoprivrede ili 148.250,00 HRK ukoliko poljoprivreda neće biti glavno zanimanje i neće biti obveznik socijalnih doprinosa po osnovi poljoprivrede.

Zahtjevi za potporu podnose se u jednom (1) zatvorenom paketu/omotnici isključivo preporučenom poštom s povratnicom do 27. travnja 2020. (s mogućnošću produljenja) na adresu:

LAG LIKA
Budačka 12
53000 Gospić

Detaljnije informacije o natječaju kao i svu natječajnu dokumentaciju možete pronaći na web stranici LAG-a LIKA.

Izvor: Marija Štimac/LAG LIKA

Foto: lag-lika.hr

Također provjerite

Građani predali više od 600 komada streljiva

Građanin s područja Gospića dragovoljno je predao policijskim službenicima 601 komad različitog streljiva i 8 …

X
Skip to content