Otvorenje manifestacije Prosinac u Gospiću

GOSPIĆ- danas je na trgu Stjepana Radića svečano otvorena manifestacija „Prosinac u Gospiću“. Blagdanski  program u zadnjem mjesecu u godini započeo je dolaskom Svetog Nikole koji je uz gradonačelnika grada, Karla Starčevića proglasio otvorenim za sve građane i goste grada Gospića. Početak manifestacije obogatilo je i otvorenje klizališta, kojeg su najmlađi s nestrpljenjem dočekali. Za ugodnu glazbenu atmosferu pobrinuo se domaći glazbeni sastav GS BIG BAND a na tragu su se nalaze kućice u kojima su za prvi dan svoje blagdanske proizvode izložili učenička zadruga „Ričina“ OŠ dr. Ante Starčevića Pazarište, Klanac i Udruga za zaštitu životinja „Animalika“.

„Šesti je prosinca, blagdan Svetog Nikole, zaštitnik djece, mladih,  putnika, pomoraca. Nekako smo smatrali potpuno prigodnim  da baš na Svetog Nikolu, nakon podjele poklona u katedrali NBDM otvorimo prosinačka događanja u gradu Gospiću. Kako smo ranije i najavljivali, bit će tu za svakog po nešto. Danas smo svečano otvorili klizalište koje je nekakav lajt motiv čitavog prosinca u Gospiću. Nadam se zaista će naši sugrađani prepoznati najljepše želje i darove od srca koje smo im priredili i da će kroz dvanaesti mjesec uživati u Gospiću.“ – kazala je pročelnica Gradskog upravnog odjela Ivana Kaleb Asić.

Iz dana u dan prosinac će biti pun zanimljivih događaja za djecu i odrasle, te vas ovom prilikom pozivamo da dođete i uživate u svim nadolazećim događanjima.

 

Tamara Ban

Također provjerite

U ponedjeljak dio Gospića bez struje.

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Gospića da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše …

X
Skip to content