Dodijeljena sredstva za potporu poljoprivrednicima s područja Gospića

GOSPIĆ-Zbog velikog interesa poljoprivrednika , izmjenama i dopunama proračuna Grada Gospića, osigurana su dodatna  sredstva za dodjelu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2019. godini. Pristiglo je devet pravovaljanih prijava, a ukupna vrijednost dodijeljenih potpora iznosi  95.575,10 kuna. Ugovori s poljoprivrednicima potpisani su u uredu gradonačelnika Karla Starčevića.

Sredstva su dodijeljena za nabavu mehanizacije, potporu za uzgoj mliječnih krava te sufinanciranje nabave i postavljanje sustava za navodnjavanje povrtlarske i cvjećarske kulture.

– Znam da vam je ovo potrebno, znam da je to mukotrpan posao i iako nisu velike sume, toliko koliko je, od srca je Grad izišao u susret. Dakako da i u sljedećoj godini možete računati na naše potpore. Bez bavljenja poljoprivredom, bez poljoprivrednih proizvoda, teško da će u Lici itko ostati jer na industriju ne računamo, barem ne u dogledno vrijeme jer nas, nažalost, industrija zaobilazi, kazao je Starčević te zaželio sretan Božić prisutnima.

Iva Vidović Pocrnić

Također provjerite

POVODOM SVJETSKOG DANA CRVENOG KRIŽA ŽUPAN PETRY UGOSTIO PREDSTAVNIKE CRVENOG KRIŽA

U dvorani za sastanke Ličko-senjske županije upriličen je prijem predstavnika Crvenog križa, povodom Svjetskog dana …

X
Skip to content