JAVNI POZIV PREDSTAVNICIMA CIVILNOG DRUŠTVA

Grad Gospić pozvan je na sudjelovanje u izradi programskih dokumenata za financijsko razdoblje Europske unije 2021.-2027.g. koji su ključni za definiranje svih budućih mogućnosti financiranja iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Tematska područja ulaganja ukoliko nisu definirana u programskim dokumentima neće se moći financirati. Zbog toga je iznimno bitno da udruge civilnog društva s područja Gospića iskažu potrebe ulaganja odnosno financiranja u navedenom razdoblju koje su im značajne za djelokrug posla koji obavljaju.

Sukladno tom, iz Grada mole da se dostave prijedlozi svih aktivnosti koje bi se trebale financirati u razdoblju 2021.-2027.godine (uključujući infrastrukturu, opremu i tzv. soft aktivnosti npr. edukacije u širem i najširem smislu, novi pojam koji se odnosi na socijalne inovacije, unaprjeđenje pružanja usluga svih vrsta i sl.).

U ovom trenutku nije bitno radi li se o projektnim idejama ili o gotovim projektima te jesu li za to osigurana sredstva. Potrebe za ulaganjem će se objediniti i predložiti za uključivanje u programske dokumente kako bi osigurali da se iskazane potrebe mogu financirati u narednom razdoblju do 2027. godine.

Naglašeno je kako prioritet više nisu samo ulaganja u osnovnu infrastrukturu već i ulaganja u digitalnu i zelenu tranziciju te u inovacije. Podaci koji se trebaju dostaviti su: kratak opis projekta/aktivnosti i planirani potrebni iznos sredstava. Rok za dostavu podataka je do četvrtka, 11. veljače ove godine do 15,00 sati na e-mail: nina@gospic.hr

IZVOR/FOTO: GRAD GOSPIĆ

 

 

Također provjerite

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Sufinanciranje izrade Strategije razvoja Urbanog područja Gospić za razdoblje 2021.- 2027. godine

Povjerenik Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Grada Gospića Josip Brozičević potpisao je …

X
Skip to content