Adaptiran i dograđen “Dječji vrtić Travica” u Senju

Senjski dječji vrtić vratio se na svoju staru lokaciju na „Travici“. Prošlog petka je upriličeno službeno otvorenje obnovljenog i dograđenog Dječjeg vrtića „Travica“.

Ukupna investicija  u Dječji vrtić iznosila je 15 mil. kuna, od kojih je Grad Senj iz vlastitih sredstava financirao 60 % iznosa, a ostatak je sufinanciran od strane Ministarstva poljoprivrede u sklopu projekata financiranih iz tipa operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima.

U adaptiranom dijelu vrtića zamijenjene su sve elektro instalacije, te vodovod i kanalizacija. Također je zamijenjena vanjska oborinska i fekalna kanalizacija. Osim instalacija zamijenjena je sva unutarnja i vanjska stolarija, zidne i podne obloge, te fasada i krov sa toplinskom izolacijom. Ukupna površina adaptiranog dijela vrtića je 662 m2. Dogradnjom postojeće zgrade dječjeg vrtića povećao se kapacitet za dodatnih 511 m2.  Cijeli prostor vrtića opremljen je najmodernijim sustavom grijanja i ventilacije.

Vrtić pruža mogućnost smještaja djece u 7 odgojno – obrazovnih skupina, od čega je 5 vrtićkih i 2 jasličke. Svaka skupina ima i svoj izlaz u dvorište i na igralište, koje se također preuređuje i uskoro će biti u funkciji.

 

IZVOR/FOTO: GRAD SENJ

Također provjerite

U PAGU ODRŽANA KONFERENCIJA “TURIZAM 365-ODRŽIVOST OTOKA PAGA”

Gradonačelnik Novalje Ivan Dabo nazočio je jučer Konferenciji “Turizam 365 – održivost i inovativnost otoka …

X
Skip to content